stv12 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 (edited) Witam , kupiłem ostatnią tą maskę :http://allegro.pl/akcesoria-asg-maska-half-face-v2-8-kolorow-i3092687879.html jest to firma Redberet , pisze wyraźnie że maska jest firmy TMC niestety kiedy dostałem maskę nie znalazłem żadnej metki , kompletnie żadnego oznaczenia jakiej firmy jest ta maska ;/. Zadzwoniłem w celu wyjaśnienia o co chodzi , dostałem odpowiedz nie do końca przeze mnie zrozumiałą sprzedawca mówił coś że są to maski TMC ale jakieś z magazynów jakiegoś sklepu i są bez oznaczeń. I powiedział że to podobnie jest jak z replikami PJ/boyi :icon_eek: . Kompletnie nie wiem o co mu chodziło ;o Jak ktoś z was też niema oznaczeń na masce lub wie coś na ten temat , proszę o pomoc :] -Jeśli się nie potwierdzi że to maska TMC to zwyczajnie ją zwrócę Edited March 12, 2013 by stv12 Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 :hahaha: Ja nie wiem co myśleć. Uważasz, że ktoś zrobił na tobie przewał i zamiast maski 'renomowanej i znanej' firmy TMC dostałeś maskę... No właśnie? Jakiej firmy? Link to post Share on other sites
stv12 Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 (edited) Nie uważam że to przewał , może zwykła pomyłka :icon_neutral: ale skąd mam wiedzieć że to maska TMC ? zresztą raczej większość producentów zostawia jakieś oznaczenia Edited March 12, 2013 by stv12 Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Ja jeszcze nie widziałem metek na tych maskach, a tak w ogóle to sądzę że różnicy między maską TMC a jakąś chińską nie będzie zbyt dużej różnicy, obie będą ze stalowej siatki i obie będą cie chronić przed kulkami( no chyba że e tej masce siateczka jest tak cienka że byle co ją przebije). Link to post Share on other sites
stv12 Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 Ja jeszcze nie widziałem metek na tych maskach, a tak w ogóle to sądzę że różnicy między maską TMC a jakąś chińską nie będzie zbyt dużej różnicy, obie będą ze stalowej siatki i obie będą cie chronić przed kulkami( no chyba że e tej masce siateczka jest tak cienka że byle co ją przebije). 350 fps z około 20cm robi wgniecenie , to norma ? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Jak kupujesz coś co jest robione w Chinach, z chińską jakością i ceną to musisz się spodziewać, że dwa tak samo wyglądające produkty mogą się znacznie różnić. Link to post Share on other sites
Nath Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 No, to strasznie dziwne, że metalowa siatka odkształca się przy strzale z przyłożenia. Stary, daj sobie na luz. Szpeje TMC czasem mają metki, czasem mają wszywki z logiem, a czasem nic nie mają (sporo tego naciągnąłem dla znajomych z ebairsota). Ja w takiej maseczce dostałem prawie z przyłożenia z grubo ponad 450fps i na strachu się skończyło. Link to post Share on other sites
stv12 Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 W sumie może trochę przesadzam , dopiero zapoznaje się z asg może dlatego. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi , temat raczej do zamknięcia :icon_wink: Link to post Share on other sites
Recommended Posts