SnowMat Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Witam kumpel pożyczył mi na przetestowanie baterię lipo firmy IP(na odwrocie strona : ip-battery.com) o napięciu 11.1V 20C o pojemności 800mah. Posiadam także ładowarkę, model taki jak tu : http://www.militaria.banzaj.pl/ACTION-SPORT-GAMES-Ladowarka-do-akumulatorow-Li-Po-11-1-V-p252858-sklepy.html. -Czy wsadzając ją do CM003, wszystko stockowe, nie rozwali mi mojej giety ? -Ile czasu mi pociągnie taka bateria na strzelance i do jakiego stopnia ją uzywać, skąd wiedzieć aby przestać ? Czytałem troszeczkę o bateriach lipo, lecz nigdzie nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na pytania dotyczące baterii którą posiadam. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Znam przypadki w których gieta dawała radę jednak są też takie kiedy po prostu pada i nie działa. Więcej możesz doczytać w temacie o cm.003 Quote Link to post Share on other sites
SnowMat Posted March 16, 2013 Author Report Share Posted March 16, 2013 Mam problem, podłączyłem lipo do ładowarki i cały czas mruga czerwone światełko sygnalizujące ładowanie, z tego co wyczytałem nie powinna się tak długo ładować, więc odłączyłem ją i wsadzam do repliki, a tu nic, słychać tylko dźwięk wyładowanej bateri która próbuje naciągnąć spręzynę. Co zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Może jest coś nie tak z ładowarką, a raczej na pewno coś jest. Spróbuj naładować pakiet na innej ładowarce. Jeśli problem będzie nadal występował li po sie nie naładuje trzeba będzie kupić jakąś inną batkę ;) Quote Link to post Share on other sites
zovlad Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Praktycznie od kiedy mam G30 CM cały czas używam Li-Po 11,1, chyba 1800. Nie pamiętam, a naklejka jest już nie czytelna. Zero problemów z zębatkami, tłok ok. Silnik daje radę, nie mierzyłem rof'u. Ogólnie ta replika nie ma problemów z takim napięciem w stocku. Na pytanie na ile wystarczy 800mAh musisz chyba sam odpowiedzieć. Mi jedno ładowanie wystarcza na minimum 3-4 strzelania i jeszcze nie padła, bo wolę naładować za wczasu i nie mieć niespodzianki. Na dobrą sprawę jedyny problem to zmieścić większe baterie w chwyt. Quote Link to post Share on other sites
SnowMat Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Akurat zmieścić baterię to nie problem, bo kabelki mam na tyle. Zastanawiam się nad zakupem lipo i teraz mam pytanie czy kupno takiej ładowarki i takiej baterii będzie dobrym wyborem, czy znajdę może jakąś inną ładowarkę w lepszej cenie lub tańszą i też dobrą ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Tej 11.1 do chwytu nie zmieścisz,to ci mówię z góry.Ładowarka jest ok.Mam taką od 2 lat i śmiga,jak należy. Do chwytu maksymalnie podejdzie tobie ta http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8720 Na allegro są modelarskie lipole 11.1,tych samych rozmiarów,połowę tańsze. Edited March 25, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
SnowMat Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Rozmiar mnie nie interesuje, baterię mam na kolbie. Troszeczkę ograniczają mnie możliwości finansowe i chciałem zapytać o tą ładowarkę, nic nie umiałem znaleźć o niej na forum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts