KaXardas Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Gdzieś czytałem że do m120 powinno się stosować jedne, a powyżej drugie. Nie pamiętam niestety jakie powyżej a jakie poniżej :( tematu nie mogłem teraz znaleźć, dlatego proszę o pomoc Łożyska kulkowe czy ślizgowe? (sp130, Rof 20+, gb v3, łożyska 7mm) Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Ślizgi dla pewności. Choć zależy jakiej firmy kupisz kulki, u mnie przy SP130 oraz 32k/s cisnę kuleczki od Ultimate. ;) Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Kulowe maja mniejsze opory toczenia (wieksza szybkostrzelnosc - teoretycznie). Slizgowe sa bardziej wytrzymale jesli chodzi o obciazenia (mniej awaryjne). Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Ja bym zrobił tak jak robiłem u siebie. Kupiłem łożyska kulkowe i ślizgowe. Najpierw założyłem ślizgowe i chodziły ładnie ale zmieniłem na kulkowe i te chodzą po dziś dzień, a już trochę czasu przechodziły (na kulkowych mam lekko szybszy rof). Najlepiej poeksperymentuj bo rof 20k/s to nie jest jakaś bardzo duża wartość i moim zdaniem kulkowe powinny wytrzymać. U siebie mam kulkowe przy rofie około 30k/s i śmigają na SP130 z GB v2 i nic im nie jest. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted March 21, 2013 Author Report Share Posted March 21, 2013 Czyli... lepszym wyborem będą kulkowe? Dobra.. to jak kulkowe to jakiej firmy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts