Kapso Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 (edited) Hej, Mam problem z moją eLką. Otóż ostatnio wymieniałem komorę HU i po złożeniu repliki coś zaczęło się dziać. Najpierw strzelała normalnie, potem zaczęła przerywać podczas strzelania(na ciągłym, na semi zwykle się tnie) ale starczyło nią trochę potelepać i znów chwilę działała. Na tej samej strzelance w pewnym momencie całkowicie siadła, działało jedynie semi, jednak chwilę potem umarła. Po powrocie rozkręciłem GB gdyż znajomi sugerowali że może to być problem z płytką selektora. A więc rozkręciłem, przeczyściłem wszystko dokładnie, poskładałem do kupy i pojawił się pierwszy problem, zostały mi 4 części http://w527.wrzuta.p...ksz/9Cu3QOzzVbw Po podłączeniu do batki zębatki zaczęły się kręcić(przed rozkręceniem nie było ruchu) niestety jakoś tak jakby za wolno i po złożeniu do kupy okazało się że na semi strzela jak się za spust pociągnie dwa razy a na auto ani rusz. Jako że jestem jeszcze stosunkowo młody w te klocki i nie potrafię Wam tego jakoś z ładem i składem opisać to wrzucę filmik jak to "działa" (film wrzucę jutro, nie chce się jakoś na serwer wrzucić) @edit http://w527.wrzuta.pl/film/aPFpHFtkOge/vid_20130321_223658 Macie jakieś pomysły co może tu być nie tak? Pozdr Edited March 21, 2013 by Kapso Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 (edited) To co trzymasz w ręku to zapadka przeciwpowrotna + ta mniejsza sprężynka do zębatek i dlatego zębatki dziwnie Ci pracują. A co do tej większej sprężynki to jest chyba do spustu. Edited March 22, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted March 22, 2013 Author Report Share Posted March 22, 2013 Ok, dzięki wielkie. Niestety dalej nie wiem gdzie to zamocować, czy jak wrzucę tutaj fotkę rozebranego gb to wskażecie mi gdzie to zamocować? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Polecam YT tam będziesz miał krok po kroku jak to pozbierać do kupy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts