Imashel Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 Mam takie pytanko, które mnie niezmiernie nurtuje, a mianowicie syzoryki której z tych mark są lepsze? Mówiąc lepsze mam na myśli stal, jakość wykonania, awaryjność itd. A może nie ma różnicy? Teraz, gdy Victor wchłonął Wengera nie jest to tak ważne, ale nie mam żadnego Wengera, natomiast Victory mam dwa, więc nie mogę porównać :? A może istnieje jakach "trzecia" marka, która bije obie na głowę? Proszę o odpowiedz zaznajomionych z tematem :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 Sa tylko te dwie. Victorinox kupil ostatnio Wengera... Generalnie jedna i druga marka ma swoich zwolennikow, ale np. taki PiterM woli Wengera jesli ci to cos mowi ;) Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted June 1, 2005 Author Report Share Posted June 1, 2005 Hm....autorytet? :lol: A dlaczemu szanowny pan woli Wengera? :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted June 1, 2005 Report Share Posted June 1, 2005 Hm....autorytet? :lol: A dlaczemu szanowny pan woli Wengera? :) Bo tak :mrgreen: jakos nigdy nie spotkalem jakis powaznych argumentow za czy rpzeciw Wengerowi czy Vickowi, dla mnie to wsyo rawno, bierz taki jaki ci model odpowiada. Quote Link to post Share on other sites
Sonny Posted June 1, 2005 Report Share Posted June 1, 2005 Podobno Wengery mają lepsze wykończenie i kilka więcej patentów. Ja używam Victorinoxa i mi starcza. Victorki mają jeden plus :D Są średnio o 30% tańsze od Wengerów. Jedna i druga firma daje wieczną gwarancje więc wytrzymałość bedzie podobna. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted June 1, 2005 Author Report Share Posted June 1, 2005 Może po tym "wchłonięciu" ceny Wengerów spadną a jakość Victorów się polepszy? :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted June 1, 2005 Report Share Posted June 1, 2005 Może po tym "wchłonięciu" ceny Wengerów spadną a jakość Victorów się polepszy? :) Cobys pan wiedzial ile gdybania juz na ten temat bylo co to bedzie, co to bedzie... Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 wystarczy wejść na forum Magii stali żeby się przekonać jakie maniakalne dyskusje tam powstają! A żeby nie było off: ja mam Victora i mi w zupełności styka! Mam takiego łądnego zielonego :P g. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts