Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LWRC M6A2 PSD - Blow Back [CA]

Recommended Posts

Cześć, szukałem na forum dokładnie o tej replice i niczego szczególnego nie znalazłem. Ostatnio chciałem kupić replikę na GG, ale z tego czytania to mija się to z celem, bo nie ma repliki która na starcie jest ok. Trzeba wymieniać części na stalowe, a to niesie za sobą spore koszta. Więc poszukuję repliki AEG z Blow Backiem. W oko wpadło mi KWA ERG, ale jeszcze nie ma jej na rynku, podobnie TM SOPMOD. To są repliki które 'kopią' taki Top Tech, to tylko ruszające się suwadło.

Przeglądałem ofertę Specshopu i natrafiłem na CA, dokładniej to:

http://www.specshop....PSD_-_Blow_Back

Po filmikach wnioskuję, że kopie, ale nie wiem czy tak jak wyżej wymienione KWA, albo TM. Może mi ktoś coś więcej powiedzieć o tuningu, o samej replice i systemie Blow Back. Nie wiem już sam która replika będzie najbardziej ok. Też jest BOLT, ale jakoś do mnie nie przemawia.

Wypowie się ktoś ? Z góry dzięki.

Edit:

Znalazłem też coś takiego.

Edited by pioraj

Tak szukam i szukam, jednak blow back, nie jest priorytetem. Strasznie podobają mi się repliki G&P. Np ta:

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4881

Dlatego mam takie pytanie, a raczej dwa.

1. Pewnie okablowanie jest w chwycie przednim, gdy bym wyprowadził je tyłem, są jakieś baterie, które mieszczą się w prowadnicy kolby ? Podoba mi się ta kolba magpula, a kolba SF raczej nie wchodzi w grę.

2. Konwersja CQB, jakiej firymy ? Czy jest duża różnica pomiędzy G&P, King Arms, a np BOYI ?

Ad. 1 - oczywiście, że są akumulatory, które mieszczą się w prowadnicy kolby - Lipo. Mało tego, mieszczą się w tej prowadnicy razem z mosfetem. Oczywiście musi on mieć w tym celu kompaktowe rozmiary.

Ad. 2 - tak bez wdawania się w detale - różnica w jakości między BOYI a G&P i KA jest gigantyczna. Ogólnie oferta G&P, KA i dodałbym tu jeszcze Madbulla jest potwornie szeroka. Na pewno znajdziesz coś, co Ci się spodoba.

• 2 weeks later...

Odświeżam temat, tak pytałem w wielu wątkach na forum o różne repliki, ale przeważnie chodziło o m4, a wyszło, że kupiłem kałacha. Trafiła mi się okazja, Dboy z elementami od ostrego za przyzwoitą cenę, ale mimo to dalej poszukuję czegoś z rodziny emek. No i strasznie podoba mi sie to CA, ten system blow back. Ciekawy gearbox, ładne wykonanie zewnętrzne, no a jak z tuningiem ? Oraz to co mnie najbardziej zastanawia to:

Gas Piston System AEG

Co to dokładniej jest ? Wiem tylko, że znajduje się to w chwycie przednim, a co więcej niestety nie. Liczę na odpowiedź.