Wojtasasg Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 (edited) Witam. Zakładam temat, ponieważ mam bardzo dziwny problem z moją "precką" madbull-a. Problem przejawia się tym iż lufa nie łapie szczelności w komorze hop-up. Komora i dystanser to guarder a gumka G&G. Na stockowej lufie uzyskuję 100% szczelności, natomiast na madbullu praktycznie jej nie ma. W czym może leżeć problem ?? Pozdrawiam. Edited March 26, 2013 by Wojtasasg Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 (edited) Miałem to samo, na takim samym zestawie, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to była wina komory guardera. Edited March 26, 2013 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Problem w tym że na stockowej komorze jest identyczny problem. Tzn. stock ma większą, lecz nie tak idealną jak na guarderze szczelność, a madbull żadną. Przed chwilą zrobiłem pomiary zakończeń kilku luf, i wykazało że madbull ma mniejszą średnicę o ok 0.2 mm. Ponadto dziwi mnie frez wykonany od otworku na część podkręcającą lufę- nie widzę większego sensu w wykonaniu takowego. @ceus1974 Jakiej komory użyłeś żeby zniwelować problem ? I nie pisz tak wielką czcionką : ) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Jak to ma być szczelne skoro ta lufa ma gigantyczną de facto SZPARE wyfrezowaną od góry? Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 To po kiego madbull taką zrobił ? O.o To jest co najmniej nie logiczne. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Nielogiczne to jest kupowanie tych precek :D:D:D Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Z drugiej strony fakt ^^ Ale wg mnie tak czy inaczej to jest podejrzane. No nic, skroję ją i będzie do konwersji cqb : ) Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Użyłem komory metalowej JG Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 (edited) Dex dobrze powiedział. To nie ma prawa być szczelne, skoro masz zaraz za otworem na element podkręcający masz gigantyczną szparę. Musiałbym albo stosować gumki które miałyby 8cm długości, albo zapchać ten otwór glutami... Niech ten temat zostanie ku przestrodze że nie warto kupować tanich precek. Edited March 26, 2013 by Wojtasasg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts