SnickSoN Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Witam . Zamierzamy zakupić shotguna AGM LONG 003. Niestety nie wiem jakie kulki do tego wybrać . Polecicie coś ?? Może jest lepszy wybór na początek niz ten shot ?? I Ostatnie . Jak ustawia się hop-up ?? Prosze o odpowedz na wszystkie pytanka . Z góry dziękóweczka :D Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) Jeżeli na replikę przeznaczasz około 100 zł to nie. Ten shotgun którego wybrałeś jest najlepszy. Kulki to waga 0,25 lub 0,23. Marka kulek zależy od Ciebie, ale te z najniżej półki też będą dawać radę :icon_smile: Do hop upa jest suwadło które znajduje się po prawej stronie tego shotguna. Wystarczy przesunąć je do przodu aby zwiększyć hop up. Edit: Link- http://www.taiwangun.com/amunicja/kulki-0-25-g/kulki-0-25g-4000-szt-premium-p-j.html Te kulki dadzą radę :) Edited March 27, 2013 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Hop up masz po prawej stronie zamiast okna wyrzutu łusek. Kulki 0,25 PJ lub lepiej G&G. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Kulki 0,25 pj albo 0.25 choć nie wiem czy jest sens aby kupować kulki droższe od repliki. bierz pj'ty albo Gunfire Rockets. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Pejoty wystarczą spokojnie, ale to juz od niego zależy czy chce droższe kulki. Osobiście też średnio widzę sens kupowania kulek prawie za cene repliki ^^. Ale każdy ma inne zdanie :) Quote Link to post Share on other sites
SnickSoN Posted March 27, 2013 Author Report Share Posted March 27, 2013 Chodziło mi o to kiedy hop-up jest właściwie ustawiony. Jesteśmy w tym zieloni , a nie chcielibyśmy jakiejś pomyłki zaliczyć i uszkodzić repliki. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Raczej nie rozwalicie repliki przesuwając kawałkiem plastiku :) Nic na siłę, to najważniejsze używając AGM'a, a posłuży Wam naprawdę długo :) Hop Up musicie ustawić sami i się nie bójcie, nic się nie stanie. Ustawiajcie go tak długo, aż kulki nie będą wzlatywać w górę ani w dół, mają lecieć prosto na około 30+ metrów i wtedy hop up jest ustawiony najlepiej - Kulka prosto i można się strzelać. Życzę miłej zabawy z AGM'em :) Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) Kolega wyżej dobrze mówi. W zimie możliwe, że trzeba będzie znowu ustawiać hop upa bo mróz zadziała na gumkę i trzeba będzie ustawiać ponownie, ale to nic złego - normalka. Wielkiej filozofii nie ma, zajmie wam to 30 sekund, sami się przekonacie :icon_smile: Swoją drogą mój kuzyn hopka ma "0" a kulki lecą właśnie tak jak lecieć mają, wiec z tym problemu nie ma :icon_wink: Edited March 27, 2013 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) Ja z tego shotguna strzelałem 0,25g Guardera, co prawda worek kosztuje prawie tyle co replika, ale przy dobrze ustawionym hopie jest niesamowity efekt jak za taką cenę. Edited March 27, 2013 by korpus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts