sixsixsix Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Witam, w związku z tym że postanowiłem wymienić swoją stockową kolbę w SocomGear Barret REC7 [klon M4], chciałbym rozwiać swoje wątpliwości na temat różnych standardów średnic prowadnic kolby. O ile się zorientowałem istnieją generalnie 2 standardy: Commercial - 1,168" - 2,97 cm Mil-Spec - 1,148" - 2,92 cm Moja prowadnica z pomiaru suwmiarką ma 2,87 cm Chcę nabyć kolbę Magpula CTR Mil-Spec [wersja od broni ostrej] Pytania: - czy w ASG obowiązuje jakiś kolejny standard? - czy kolba Magpul CTR Mil-Spec [wersja od broni ostrej] i kolba Magpul PTS CTR [wersja ASG] posiadają takie same wymiary otworu prowadnicy kolby? Z góry dzięki za info! Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 W asg jest standard asg :) Kolba od ostrej będzie latać albo w ogóle nie będzie chciała się dać założyć na prowadnicę od AEG. Wyjątkiem są repliki GBBR i PTW do których (najczęściej) pasują graty od ostrej, ale które wersje to już nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 (edited) mój ares ma AR-021 29,7mm :icon_lol: a w necie znalazłem coś takiego http://i46.tinypic.com/2hcf1ba.jpg Edited March 28, 2013 by zbyt Quote Link to post Share on other sites
sixsixsix Posted March 28, 2013 Author Report Share Posted March 28, 2013 W asg jest standard asg :icon_smile: Kolba od ostrej będzie latać albo w ogóle nie będzie chciała się dać założyć na prowadnicę od AEG. Wyjątkiem są repliki GBBR i PTW do których (najczęściej) pasują graty od ostrej, ale które wersje to już nie wiem. Mógłbyś konkretniej określić co oznacza "standard asg"? Czy to jakiś ustalony wymiar czy brak takowego? Skoro w broni ostrej są 2 standardy i każdy z nich jest nieco większy wymiarem od mojej prowadnicy kolby w asg to dlaczego kolba nie miała by dać się założyć na prowadnicę od asg? Co do "latania" do wszystkie kolby, które oglądałem w replikach M4 asg mają dość znaczny luz na prowadnicy dlatego właśnie Magpul opracował model CTR z blokadą. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 hmm, wiesz, myśle że "standart asg" to pełna wodolność z tego co pamiętam, to prodawnica w PJ4 miała taką średnicę że acm CTRka od krakmanów wchodziła bez luzów, ale na prowadnicy w hk416 boyi latała luźno Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts