Andrzej50 Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Witam. Mam pytanie odnośnie kbk Beryl. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, czy zastosowanie skoku gwintu lufy 228mm (pośredniego pomiędzy optymanymi dla skoków naboju M193 i SS109) ma odczuwalny negatywny wpływ na celność na dystansach do 400m. Spotkałem się z informacją, że nabój SS109 korzysta z gwintu 178mm lub 229mm, W przypadku tego drugiego raczej różnica byłaby minimalna, ale nie jestem oczywiście pewnien i dlatego proszę kogoś madrzejszego w tych sprawach o wypowiedzenie się. Edited March 29, 2013 by Andrzej50 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Na dystansach do 400m różnica w celności jest niezauważalna w warunkach do jakich ten karabinek został stworzony. Być może jest wykrywalna na strzelnicy, tego nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts