PAT_Pinky Posted January 19, 2003 Report Share Posted January 19, 2003 Uziel nie obrazaj wodza, mozliwe ze dzieki niemu mowisz po polsku :) . Wracajac do tematu krytkuje Beryla nie krytykuje AK. Co do Beryla to w mojej opini nie jest to karabinek spelniajacy kryteria dobrej broni dla zolnierza. Co do modelu ASG to po prostu obrzydl mi orginal na tyle i mam takie uprzedzenia do tego zlomu, iz raczej nie kupil bym elektryka Beryla. Co do AK zgadzam sie z wszystkimi co chwala AK, aczkolwiek przypomne ze jest to bron troszke przestarzala. Na szczecie (na nieszczescie dla pokoju na swiecie) jest jej tyle ze jestesmy skazani (oby tylko) na ogladanie jej jeszcze dlugo na ekranach naszy telewizorow. Ps. Powinienem sie obrazic za to ze ktos smial sadzic ze skrytykowalem "Brata Rewolucji" :) . Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted January 19, 2003 Report Share Posted January 19, 2003 WITAM Coś komuś sie popierdzieliło po drodze ze stylizacji, poprzez wojskowy antyterror zeszliście na dywagacje o broni :evil: Czy wszystlie tematy musz ą sie tak kończuć, macie temat bron palnej to piszcie tam. (co gorsze każdy temat kończy sie rozmowami na temat AK nie żebym go nie lubił ALE JEST TO NUDNE :evil: Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted January 19, 2003 Report Share Posted January 19, 2003 Najczesciej umundurowanie to kwestia finansow i zaopatrzenia. Nie kazdy ma pieniazki w tym samym czasie, a w niekazdym sklepie maja kilka lub kilkanascie takich samych sortow umundurowania. Co do mnie uwazam ze polskie mudury nie sa takie zle, zawsze je mozna gdzies dostac dobrze maskuja. Moze nie jest to szczyt elegancji w stylu munduru Komandorskiego z polski przedwojennej ale ekonomicznie wychodzi najtaniej w stosunku do wygody. Pozatym w wiekszosci sklepow mozna kupic material, wiec jest z czego robic przerobki. Ogladjac strony zagranicznych druzyn oprocz amerykanskiego oporzadzenia najczesciej wedlug mnie widzi sie ich rodzime wdzianka ( no troszke przesadzam ) Jesli obckokrajowcy sie nie wstydza, dlaczego my bysmy sie mieli wstydzic ? . Heh zreszta nasz rodzimy ASG jesli chodzi o mundurki przypomina mi jakos chlopcow z Powstania Warszawskiego. Ach te panterki i szpanerscy mlodziency z Tomygunami lub Stenami i w helmach niemickich z opaskami a za cholewami oficerek obowiazkowo granat niemiecki lub magazynek. To sie nazywal styl i szpan w najlepszym wydaniu. Chyba sie zaczne na nich wzorowac (zartuje skad ja dorwe niemiecka panterke w dobrym stanie). Echh jesli by kiedykolwiek jakas grupa wzorowala sie na chlopakach z Kedywu to ja w to wchodze. Link to post Share on other sites
repmed Posted January 21, 2003 Report Share Posted January 21, 2003 Niemiecka panterkę kupisz u braci Kłoskowskich w Poznaniu. Extra jakość tylko cena raczej tez extra. za to masz pewność że odpowiada tym z epoki w 100% :twisted: Link to post Share on other sites
repmed Posted January 21, 2003 Report Share Posted January 21, 2003 Niemiecka panterkę kupisz u braci Kłoskowskich w Poznaniu. Extra jakość tylko cena raczej tez extra. za to masz pewność że odpowiada tym z epoki w 100% :twisted: Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted January 21, 2003 Report Share Posted January 21, 2003 Repmed jak bys mogl podac przyblizona cene ? Link to post Share on other sites
repmed Posted January 22, 2003 Report Share Posted January 22, 2003 kompletny mundur (bez skorupy hełmu) jakieś 1500-2000 zł. Blizsze informacje - streona firmy Hero Collection w poznaniu. I tu mała uwaga - na witrynie są tylko mundury dla ochroniarzy ale zapewniam, że to nie jedyna działka tej firmy 8) (robili np. mundury do Kompanii Braci) Link to post Share on other sites
LRRP Posted January 25, 2003 Report Share Posted January 25, 2003 Hmmmmmm Ciekawe od kiedy to ALICE była w Wietnamie? Oj Panowie coś się chyba pomieszało! Link to post Share on other sites
LRRP Posted January 25, 2003 Report Share Posted January 25, 2003 W Wietnamie partyzantka biegała w sandałkach i była lepsza nież Marines - słusznie byli tak dobrzy iż zostali podczas Tet w 1968r, wybici do nogi. Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted January 25, 2003 Report Share Posted January 25, 2003 o czywiście że alica nie było w NAMIE kolejny mit tej wojny Alice zaakceptowano w 74' do armi trafił w 75' a układ pokojowy podpisano w styczniu 73 roku w paryżu więc jak chceić to ten model nie mógł być w NAMIE. Mogą być jego elementy pochodzące z wzoru 67' MLCE tylko ze w ALicie były wykonane z nylonu a nie z bawełny :twisted: Link to post Share on other sites
LRRP Posted January 25, 2003 Report Share Posted January 25, 2003 Poniekąd tak ale jest jeden problem: system ALICE testowano już w US Army przed 1974r. - jeszcze kilka dni temu miałe w ręku instrukcję do systemu ALICE z 1973r. - drukowana w 1972 Link to post Share on other sites
LRRP Posted January 25, 2003 Report Share Posted January 25, 2003 Ahh: model M67 był wykonany z nylonu! Link to post Share on other sites
LRRP Posted January 26, 2003 Report Share Posted January 26, 2003 CHĘTNIE NAWIĄŻĘ KONTAKT Z GRUPAMI ASG STYLIZUJĄCYMI SIĘ NA WIETNAM. Link to post Share on other sites
Recommended Posts