TORT Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Moje AW338 zastawiło na mnie pułapkę. Mam magazynek CO2 i konwersję na powietrze, ale w zamku założona jest fabryczna sprężyna zbijaka przystosowana do GG. Nie wnikajmy w historię. Mam możliwość dorobienia sprężyny, ale kompletnie nie wiem jaką twardośc powinna mieć nowa sprężyna. Mogą mi zrobić i 20 różnych twardości, ale kasę wydać na niskoseryjną produkcję nie sztuka. Muszę wstępnie wiedzieć w jakim zakresie się poruszać. Przyznam, że nie mam pojęcia jak świadomie to policzyć. Męczył się ktoś z podobny problemem w pokrewnej konstrukcji? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Zanieś do zakładu który robi sprężyny i poproś o "połowe mocniejszą". Po prostu ;]. To nie prom kosmiczny tylko zabawka, obliczeń jakichś robić to tu nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
TORT Posted April 3, 2013 Author Report Share Posted April 3, 2013 Zanieś do zakładu który robi sprężyny i poproś o "połowe mocniejszą". Po prostu ;]. To nie prom kosmiczny tylko zabawka, obliczeń jakichś robić to tu nie trzeba. Dokładnie o taką luźną sugestię o ile mocniejszą sprężynę zastosować. Nie wiedziałem czy 1,5x, 2x, 3x czy ile mocniejsza sprężyna powinna być w zbijaku dostosowanym do co2/hpa. Dzięki za radę :) Quote Link to post Share on other sites
TORT Posted April 5, 2013 Author Report Share Posted April 5, 2013 Udało mi się dobrać z gotowego asortymentu sprężynę o niemal identycznych wymiarach jak ta z zestawu magazynka CO2. Hula, gra i buczy :) Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 A ja mam takie pytanko mam m4 VFC i ta spręzynka stożkowa rozwaliła mi sie po dosłownie kilku strzałach a samej chyba nigdzie nie dostane możesz dostać taką tam gdzie kupiłeś dla siebie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts