Szaszłyk Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 Witam, nie orientuje sie ktos, gdzie i za ile mozna dorwac w naszej kochanej Ojczyznie amerykanskie filtry do masek pgaz. typy C2 lub C2A (oryginalnie zapakowane w duze zielone puchy z metalu). Zaopatrzylem sie ostatnio w MCU-2/P i jeden-dwa ddoatkwoe filtry by sie przydaly :) Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Khaoz Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 Szaszlyk, a do nich przypadkiem nie pasuja normalne polskie filtry od mp5'tek? Z tego co wiem maja taki sam gwint ustalony wg jakistam standardow(NATOwskich zdaje sie) :wink: Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 To prawda, do tych masek powinny na 100% pasować Polskie jak i inne filtry w standardzie NATO-wskim. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 3, 2005 Author Report Share Posted June 3, 2005 Jesli to prawda to dzieki :) Teraz: gdzie skolowac nasze filtry do MP5, bo wszedzie widzialem tylko do MP4... Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Próbój na wszelkiego rodzaju giełdach staroci/militarystów. Pare miesięcy temu w Kielcach jeździł koleś z masą, (dosłownie !) masek MP-5 i sprzedawał je za 5 zł 8O . Trzeba szukać w takich miejscach, a nóż się trafi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Filtr do MP-5 pasuje do MCU2P (mialem obie i porownywal, dziala w obie strony) O filtry do MP-5 popytaj w okolicznych sklepach BHP. Produkuje je MaskPol ktory robi cala game masek przeciwgazowych, przeciwpylowych i gazowych. Jesli nie maja na stanie beda mogli sprowdzic. Tylko Zajzyj na strone MaskpOlu i zobacz ile rodzajow filtrow jest :D zaleznie od srodowiska w jakim maja chronic. Quote Link to post Share on other sites
makary Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 A nie jest tak, że są DWA TYPY polskich masek MP5, tzn cywilne i wojskowe z różnymi gwintami? Bo i takie informacje do mnie dotarły. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 7, 2005 Author Report Share Posted June 7, 2005 A nie jest tak, że są DWA TYPY polskich masek MP5, tzn cywilne i wojskowe z różnymi gwintami? Bo i takie informacje do mnie dotarły. Moze to ktos potwierdzic, ew. zaprzeczyc? Bo nie chce mi sie latac z maska po sklepach :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 O ile ja wiem, gwinty są takie same. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts