Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG 608 Nie pobiera kulek.

Recommended Posts

Witam. Ostatnio kupiłem (w sumie to wziełem na przestrzelanie) uzywane JG 608 ktore bylo na 3 strzelankach i to malo "zaawansowanych" ale nie o tym mialem mowic. Kiedy naładowalem akumulator okazało sie ze faktycznie dziala ale nie pobiera kulek :< Podjałem sie wiec śledztwa i okazalo sie że kulka nie moze wejsc humm do lufy? ponieważ blokuje ja jakies male ustrojstwo ktore odstaje w tym "tunelu" ktorym z magazynka wedruje. Pomyślalem wiec ze mozna by to przesunac ale okazalo sie ze jednak nie :<

+ kiedy włożyłem tam kulke i docisnelem ja wykalaczka az przeskoczyla za to "ustrojstwo" wtedy normalnie wystrzelila. I teraz moje pytanie czy ktos juz sie spotkal z czyms podobnym ? oraz co radzicie zrobic ? (trzeba rozkrecic czy na sile wcisnac to do tylu ? Z góry dzięki.. :>

Małe sprostowanie ponieważ kiedy przeczytalem to ^^^^^ na górze po godzince to o.O :D

Witam. Ostatnio kupiłem (w sumie to wziełem na przestrzelanie) uzywane JG 608 ktore bylo na 3 strzelankach. Kiedy naładowalem akumulator okazało sie ze replika dziala ale nie pobiera kulek (do komory HU ??) :< Jako że ten model bardzo mi sie podoba mam zamiar go nie oddawac lecz naprawic. Kiedy szukałem przyczyny okazalo sie że kulka nie moze wejsc wlasnie do tej komory ;D? Poniewaz gdzies w polowie jest jakas taka blokada na sprezynce ktora humm nie wiem powinien odblokowac magazynek czy cos.

I teraz moje pytanie co jest nie tak czy wymątowac tą bolokade czy wymienic magazynek czy jeszcze cos innego :D

Z góry dzięki. ;P i sorry za spam

Uniemożliwić wejście kulce do komory może tylko za mocno wysunięta dysza do komory. Weź replikę na kolanka, odwróć gniazdem magazynka w stronę twarzy. Bez magazynka strzel parę razy. Będziesz widział jak w komorze porusza się dysza. Wtedy zrozumiesz co blokowało kulki i nie były one pobierane z magazynka. Dysza musi się cofać czyli być niewidoczna przez ten otwór w komorze by kulki bez przeszkód do niej wpadały. Kulka wpada następnie dysza ją wpycha do lufy i następuje wystrzał. Na tym to polega.

No jeśli dysza nagminnie zatrzymuje się wysunięta w komorze, mam na myśli widać ją gdy popatrzysz w gniazdo magazynka - to trzeba by rozkręcić gearbox. Możliwe, że zębatki źle się ustawiają, chodzą za luźno lub za ciasno. Jeśli nie potrafisz rozkręcić i skręcić gearboxa sam, to lepiej nie próbuj i oddaj komuś kto już sobie replikę z powodzeniem serwisował. Warto przy tym być i obserwować gdzie co jest, przynajmniej się czegoś nauczysz i samodzielnie będziesz radził z dalszymi usterkami.

Tak jak pisałem wcześniej, jeśli to co blokuje wejście kulek do komory to dysza, wtedy wystarczy, że kilka razy strzelisz, na singlu czy na auto. Chodzi o to by dysza cofneła się w stronę gearboxa, tyłu repliki jeśli tak wolisz. Jeśli to nie dysza to nie wiem o co innego może Ci chodzić. W ostateczności zrób zdjęcie i pokaż paluchem miejsce gdzie problem występuje.

No to jest właśnie dysza. Jak kulka wpadnie do komory to dysza ją popycha w przód, przez gumkę, a gumka podkręca kulkę. To w czym więc problem, że nie podają magazynki kulek? Możesz jeszcze mocniej je dociskać do gniazda magazynka i wtedy strzelać, patrząc czy kulki lecą. Ostatnia rzecz jaka przychodzi mi do głowy to gumka. Może być za daleko wciśnięta w lufę, może być też ustawiona na maxa więc kulki nie przechodzą przez grzybek podkręcający. Biorąc pod uwagę, że wciąż za ciepło nie jest to gumki mogą być o tej porze roku nieco bardziej kapryśne.

Tak jakby jakas blokada ale nie w magazynki tylko w komorze HU a dokladbie to w takim jakby tunelu.

Wlasnie polamalem gwint śróby ktora trzymala obudowe wejscia magazynka lolz nie ma to jak sroby z plastiku... Ma ktos jakis pomysl jak to teraz odkrecic :D znaczy wiem ze mozna by zklepic ja z jakims śrubokrętem ale czy istnieje jakis inny ?

Możesz ręką/jakimś narzędziem przesunąć komorę w kierunku przodu repliki? Jeżeli tak to powinieneś czuć, że jest ona dociskana przez jakąś sprężynę.

//Edit

Tak jak mówi Kulisz, podłóż coś TUTAJ, aby odsunąć komore na tyle, aby pobierała kulki. Ja tam dałem kawałek opaski to kabli i kleju epoksydowego.

Edited by Luminofor

Ok spoko jak zrobie to powiem czy pomoglo + faktycznie silnik musial sie urwac teraz dopiero zobaczylem/poczulem ze podczas strzelania "skacze"

Ok spoko jak zrobie to powiem czy pomoglo + faktycznie silnik musial sie urwac teraz dopiero zobaczylem/poczulem ze podczas strzelania "skacze"