Jankesmaniak Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Witam Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi czy do tego modelu można podłączyć przcisk PTT?? Jaki zasię osiąga ta krótkofalówka w lesie?? Quote Link to post Share on other sites
lubos Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 (edited) Witam, ponawiam pytanie o zestaw słuchawkowy z przyciskiem PTT do Maxcom wt-206. Czy wiecie jaki zestaw można dopasować albo jak wykonać coś kompatybilnego (schemat, instrukcja z lutownicą sobie poradzę :icon_wink:). Może da się konwertować inne słuchawki i PTT pod odpowiednią wtyczkę, (wejście w krótkofalówce ma 2,5mm średnicy i przypomina małego jacka). Udało mi się podłączyć starą słuchawkę z noki teoretycznie posiadającą mikrofon i przycisk służący do odbierania wraz z mikrofonem, słyszałem w słuchawce dość wyraźnie dźwięki jednak przy podłączonej słuchawce nie dało się nadać żadnego komunikatu ani przez przycisk PTT krótkofalówki anie ten na słuchawce. Może wystarczy dokonać tu niewielkich zmian? Z góry dziękuję za odpowiedz. Edited March 5, 2015 by lubos Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Tu masz wątek o próbie podłączenia zestawu słuchawkowego do wt-206. Niestety wnioski nie są optymistyczne. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2147948.html Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 (edited) http://www.elektroda...pic2147948.html 3 sekundy w google... edit: tak to jest jak się tryma zakładkę w Chrome otwartą ponad 20 minut i lecą dublety. :P Edited March 6, 2015 by Shadow Quote Link to post Share on other sites
lubos Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Dziękuję za odpowiedz, temat na elektrodzie przeczytałem i nie usatysfakcjonowała mnie jego treść pewne nieścisłości, miałem nadzieję ze przez ostatnie 4 lata ktoś coś wymyślił;). Z własnych prób wiem już że po podłączeniu zwykłych słuchawek bez mikrofonu gniazdo odbiera i słychać komunikaty przychodzące traci się jednak możliwość nadawania (nie działa mikrofon, po wciśnięciu przycisku PTT krótkofalówki z słuchawkami w drugiej słychać tylko szumy. Wnioskuję z tego (być może błędnie): że jeśli zewrzeć na stałem mikrofon z radiotelefonu (zawsze przy podłączonych słuchawkach jak i ich braku jest źródłem dźwięku, nie zaś zewnętrzny z gniazda) to powinno dać się nadawać, lub inna opcja że da się faktycznie przez to gniazdo podłączyć jakiś zestaw słuchawkowy (byś może trzeba go zrobić samemu). Stąd powtórnie zadałem to pytanie, może ktoś próbował już iść tą drogą:) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 (edited) Jedyne co przychodzi mi do głowy, to żebyś poszukał w swojej okolicy serwisanta robiącego CB radia i wytłumaczył mu na czym polega problem. Możesz też poszukać kogoś z tematu http://forum.wmasg.p...a-i-odpowiedzi/ kto zna się na rzeczy i Ci taki zestaw słuchawkowy skleci. edyta: Pytanie tylko, czy ma to sens, skoro porządne radio można kupić już za 130-200 zł. Edited March 11, 2015 by Shadow Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts