robertasg Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Siema, mam otóż to taki problem. W mojej emce z G&P, pękł gearbox oraz popychacz dyszy. Zmieniłem na Guardera i popychacz dyszy Deep Fire do M16. W między czasie też zmieniłem komore hop upa na Madbulla wcześniej miałem KA. Jednak to nic nie zmienia bo na tej komorze jest podobnie. Problem polega na tym, że co któryś strzał replika strzela nawet ładnie jednak większość to puste strzały, zacinki etc. Jako, że trochę mam już doświadczenia w serwisie i odpowiedzi typu: "może masz źle założoną gumke hopa" nic nie wnoszą bo wszystko jest dobrze złożone. Niestety nie mam teraz dostępu do repliki (studia) jedynie opisze co zauważyłem w weekend jak byłem w domu. Mam dwie koncepcje totalnie skrajne: 1. Popychacz, który kupiłem jest trochę za długi i dysza nie otwiera w pełni komory przez co kulki nie są podawane. Mam zamiar założyć opóźniacz popychacza albo popychacz z mp5. Koncepcja taka stąd że po podłączeniu magazynka i wypięciu go palcem próbując wcisnąć kulki do komory poczułem opór i "pyknięcie" po czym kulka weszła do komory. 2. Komora madbula strasznie twardo siedzi w lufie zewnętrznej przez co sprężynka dociskająca ją do komory "nie robi tego z całą siłą", tworzy się luz i dysza nie uderza w kulkę. Koncepcje są skrajne wynika to z tego, że nie mam przy sobie repliki i nie mam jak tego sprawdzić, chciałbym w weekend jak przyjadę do domu siąść do repliki i tylko naprawić ją bez kombinowania a w niedziele wytestować ją w boju. Jednak nie jestem pewien żadnej przedstawionej hipotezy. Może ktoś miał podobny problem i podzieli się ze mną jak się z tym uporał. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Miałem podobny problem kiedyś w G&P, zmiana szkieletu i przestało podawać płynnie kulki. Szkielet wsadziłem tam KWA 2GX, komora została G&P reszta to co było w GB G&P. Problem rozwiązany przez zeszlifowanie troszkę przodu dyszy i zrobienia jej bardziej płaskiej. Fps jak najbardziej w normie. Replika do dziś strzela poprawnie. Co do komory to ja wywalam wszelkie sprężynki z komory i blokuję komorę kawałkiem twardej gumy, korkiem o body. Robię to tak aby złożenie korpusu odbyło się przy użycie małej siły aby wsadzić przedni pin. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted April 14, 2013 Author Report Share Posted April 14, 2013 Problem rozwiązany, powodem była za długa dysza- stockowa. Wziąłem ją spiłowałem mniej więcej na długość dysz do mp5 i teraz wszystko pięknie śmiga Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Spoko że mogłem pomóc, nie musisz dziękować.... Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted April 14, 2013 Author Report Share Posted April 14, 2013 Spoko że mogłem pomóc, nie musisz dziękować.... Wiadomo wielkie dzięki za pomoc koledze verb007!!!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts