Barbus Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Chodzi o coś takiego http://www.asg.com.pl/Magwell_M4M16_MWG_zielony_FAB_Defense,p,4780.php Czy ktoś próbował wstawić taki bajerek do zwykłego AEGa? Nie obędzie się bez przeróbek magwella, to wiem, ale jak dużo trzeba przerobić? Jest ktoś w stanie powiedzieć, jaką szerokość ma gniazdo magazynka ostrej emki? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Wujek google, "m16 blueprints". skoro mają fotka na capri może spytaj się ich, musieli to zamontować aby zrobić fotę:) Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Hej. Wiem ze magwell pasuje do emki Kwa. Mam, przerabialem i super wyglada i dziala. Nie ma duzo przerabiania. Wystarczy troche podpilowac. Kumplowi z emka pj tez ladnie lezy bez duzych przerobek. Sorry za pisownie z telefonu pisze Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 (edited) Potwierdzam, to co napisał BragA. Mam jedną sztukę takiego magwella "na stanie". Jako że to element dedykowany do broni, a nie do replik, więc są pewne problemy z montażem na replikach różnych producentów. M4 GGB od AGM - gniazdo magazynka jest za szerokie o około 2-3 mm SR16 M5 od G&P - nieodpowiedni (minimalnie) kąt dolnej krawędzi gniazda magazynka M4 i M16 od KWA - praktycznie perfekcja Podobno - nie widziałem tego osobiście, powtarzam za kimś, kto mojego magwella zakładał na Boya i Classic Army - w obu przypadkach gniazda magazynka były za wąskie i trzeba było uciekać się do pomocy "izolki" owiniętej na body repliki. Skutecznym remedium pozostaje więc dremel, albo pilniki i papier ścierny :icon_smile: Dremel - jeśli body jest minimalnie za szerokie i decydujemy się na dopasowywanie magwella Pilniki i papier - jeśli jest stanowczo za duże i ma złe kąty dolnej krawędzi. Co do oblepiani czymkolwiek gniazda magazynka w przypadku za wąskiego body - jak dla mnie nie ma to sensu; nie wygląda to pięknie, łapie syf, szybko zużywa - szczególnie w przypadku gdy Magwell ma spełniać rolę do jakiej został zaprojektowany czyli chwytu, a nie ozdoby :icon_biggrin: Edited May 5, 2013 by FlyingCat Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Wygrzebię temat. Udało się komuś zamontować w eMce G&P? Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 A ja mam pytanie. Czy to "coś" na serio pomaga w szybszej wymianie magów czy jest to raczej marketingowa ściema? Chodzi mi o kwestie praktyczną. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 To coś ma chyba nie wspomagać wymianę magów, tylko służyć jako dodatkowy chwyt. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Gdzieś pisało, że przyśpiesza wymianę magów. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Wymianę przyspiesza Redi mag, miałem to na gaziaku, używałem w palnym i faktycznie jest szybciej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts