chrislacorunna Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Witam, Mam pewien problem z m14, a mianowicie - zacina się. W trakcie jednej strzelanki, zacięła się z 8 razy. Zazwyczaj pomaga pomajstrowanie przy dźwigience zmiany trybu ognia ( Nie selektorze ognia. On został wymontowany i teraz zmiana z singla na semi jest możliwa tylko zdejmując łoże i przesuwając ową dźwigienkę. ), aczkolwiek po tym 8 razie replika padła. Chciałem ją oddać do serwisu ( IMO eMka była już tam 2 razy w ciągu dwóch tygodni), ale już mnie krew zalewa, jeździć przez pół miasta by oddać replikę. Kontynuując, replika zacina się, słychać "zdychanie" silnika. Mam 440 fps (sp120), natomiast baterii używam 7,2/8,4V. Teraz rozłożyłem replikę ( po ostatniej "ostatecznej" zacince) i nagle - strzela. Nie wiem co robić. Replika teoretycznie działa, ale potrafi się zaciąć w każdym momencie. Z góry dziękuję za każdą pomoc, Pozdrawiam PS. Przepraszam za błędy, chaotyczność etc. ale jestem po owej strzelance wyjątkowo zmęczony. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 zapewne problem ze stykami... Ale sprawdź stan wewnętrzny gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Tak jak kolega wyżej , Wyczyść styki może przerywają , Sprawdź ułożenie tłoka i zębatek najlepiej zrob to na nowo prawidłowo na godzine 1 [chyba]. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts