Konte Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Witam Orjętuje się ktoś czy do imaxa b6 będę mógł używać zasilacza 18,5V 6,5A (120W) ? Nie będzie za mocny? Jest ryzyko, że zjaram ładowarkę? Quote Link to post Share on other sites
Yarecki Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 (edited) Do Imax-a to 12-15v max ( do żadnej ładowarki tego typu nigdy więcej nie podłączałem). Jak masz problem z napięciem to możesz z jakiegoś akumulatora samochodowego ew, korzystać , niemniej jednak zastanów się również nad prądem jaki może zasilacz wygenerować (A) tak żeby był w stanie Li-po ładować 1C co przy 3S i pojemności powiedzmy 1750mAh powinien mieć te 2A minimum żeby ładowarka była w stanie działać bez komunikatu ;" imput vol error" ect. jak nie masz zasilacza który byłby odpowiedni to poszukaj w piwnicy/garażu/na stychu jakiegoś sprawnego zasilacza od starego kompa/xboxa stacjonarnego i wpisz w wujka Google : " jak przerobić zasilacz komputerowy pod ładowarkę RC " powodzenia edit// Prądem (A) się nie martw o ile nie jest za mały - ładowarka pobierze tyle ile potrzebuje i nie więcej... Edited April 14, 2013 by Yarecki Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 Witam mam mały problem mianowicie kupiłem imaxa b6 i nie bardzo wiem jak podłączyć pod to mój akumulator bo mam tam małą Tamiya, a w zestawie kabelków nie ma takiej wtyczki. Mam stokową ładowarkę od chinoli ... da radę użyć tych wtyczek? Wie ktoś które to plu a które minus w małej Tamiyai? zn. kółko czy kwadrat (chodzi o kształt końcówek wtyczki bo kable są oba czarne, a miernika nie mam) dziek,i z góry Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Czerwony kabelek plus, czarny minus. lub czarny z białym paskiem plus czarny bez paska minus. Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 (edited) Czerwony kabelek plus, czarny minus. lub czarny z białym paskiem plus czarny bez paska minus. Racja ... człowiek stary i ślepy. Sprawdziłem raz jeszcze i rzeczywiscie jeden ma bialy pasek :) Swoją drogą ... myślicie że to zadziała? Bo w niedzielę mam strzelanie i nie chcę zostać bez jakiejkolwiek ładowarki ;) Edited April 17, 2013 by Konte Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Zadziala. To tylko kable, jak przewodza prad i podepniesz poprawnie to wszystko bedzie GIT Quote Link to post Share on other sites
Yarecki Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Imax w sytuacji odwrotnego podłączenia polaryzacji wyświetli komunikat i nie pozwoli ładować . Co do kabli to kup sobie dwa najmniejsze krokodylki i będziesz miał złacze uniwersalne.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts