sypa Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Po złożeniu gearboxa v2 a&k, tłok zacina się w połowie,widać jak próbuje się ruszyć ale coś go blokuje i grzeją się kable. Sprawdzałem to na dwóch różnych silnikach i sprawnej baterii ale problem jest zawsze ten sam. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Nie masz przypadkiem łożyskowania na głowicy tłoka i prowadnicy sprężyny? Z opisu wynika że sprężyna jest już ściśnięta na maksa i blokuje tłok. Quote Link to post Share on other sites
sypa Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 (edited) Wybaczcie mi moją niewiedzę, ale o co chodzi z tym łożyskowaniem? :icon_biggrin: Podczas składania gearboxa włożyłem wszystko tak jak było poprzednio, ale tłok przesuwa się czasami do końca, a czasami tylko minimalnie ,a zębatki cały czas się na czymś blokują..... Edited April 24, 2013 by sypa Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 A baterie masz pan naładowaną ? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Czy jest to standardowa konfiguracja A&K czy sa zamontowane jakies inne czesci? Lozyskowanie podwojne to lozyskowanie na prowadnicy sprezyny i na glowicy tloka. Czasem taka konfiguracja daje zbyt malo miejsca dla sprezyny. Quote Link to post Share on other sites
sypa Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 (edited) Rozebrałem dzisiaj gearboxa, złożyłem jeszcze raz i nagle zaczął działać, nie mam pojęcia jakim cudem, ale temat jest już raczej do zamknięcia :icon_biggrin: Edited April 25, 2013 by sypa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts