Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, od 2 tygodni posiadam właśnie tę replikę, mam do niej 2 magazynki, oryginalny (często używany) i dokupiony (prawie nigdy nie używany). Dzisiaj pojawił się problem gdy chciałem dokręcić kapsułę w oryginalnym magazynku...zacząłem więc ją dokręcać imbusem jak to jest w tym USP, dokreciłem na maksa i słyszę że gaz zaczął się ulatniać z miejsca w którym kapsuła zostaje przebijana. Sprawdzałem czy napewno to z tamtąd a nie z zaworka ale zaworek trzyma bardzo dobrze. Wiecie może co mogłoby być przyczyną i jak to naprawić? Czy mam to po prostu wysłać do serwisu?

Rozbierz maga, wyciąg wkręcaną tulejkę z tą szpilką do kapsuły, wyciąg to plasticzane g***o uchodzące za uszczelkę i dobierz sobie na jego miejsce oring gumowy (zwykle pasuje 6x2mm, ale może być podobny) - do kupienia w sklepach z łożyskami, z pneumatyką czy w castorurce.

Zmieniałem tak w magazynkach do beretty i w wielu innych magacha na kapsuły co2. Hula

Na przyszłość nie pozostawiaj po strzelaniu kapsuł z gazem w magach, oraz wykręcaj jedynie puste kapsuły (gaz zwalniaj zaworem górnym).

• 1 month later...

Wysłałem replikę z magazynkiem do serwisu SpecShop i okoazało się że magazynek jest nierozbieralny (jednolity kawałek metalu, nigdzie nie łączony) po naprawie otrzymałem replikę z całkiem nowym magazynkiem. Temat można zamknąć, problem rozwiązany.

P.S Mendi dzieki za wskazówki dotyczące użytkowania repliki z CO2.

Edited by OldWolf86