OldWolf86 Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Witam, od 2 tygodni posiadam właśnie tę replikę, mam do niej 2 magazynki, oryginalny (często używany) i dokupiony (prawie nigdy nie używany). Dzisiaj pojawił się problem gdy chciałem dokręcić kapsułę w oryginalnym magazynku...zacząłem więc ją dokręcać imbusem jak to jest w tym USP, dokreciłem na maksa i słyszę że gaz zaczął się ulatniać z miejsca w którym kapsuła zostaje przebijana. Sprawdzałem czy napewno to z tamtąd a nie z zaworka ale zaworek trzyma bardzo dobrze. Wiecie może co mogłoby być przyczyną i jak to naprawić? Czy mam to po prostu wysłać do serwisu? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Sprobuj nalorzyc kawalek palca od rekawiczki gumowej na naboj co2. Zamontuj nabuj w replice, dokrec i daj znac czy dziala. Dzialalo w replikach KJW i WE Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted April 23, 2013 Author Report Share Posted April 23, 2013 Zrobiłem tak jak napisałes i niestety nie zadziałało, ulatniał się tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Rozbierz maga, wyciąg wkręcaną tulejkę z tą szpilką do kapsuły, wyciąg to plasticzane g***o uchodzące za uszczelkę i dobierz sobie na jego miejsce oring gumowy (zwykle pasuje 6x2mm, ale może być podobny) - do kupienia w sklepach z łożyskami, z pneumatyką czy w castorurce. Zmieniałem tak w magazynkach do beretty i w wielu innych magacha na kapsuły co2. Hula Na przyszłość nie pozostawiaj po strzelaniu kapsuł z gazem w magach, oraz wykręcaj jedynie puste kapsuły (gaz zwalniaj zaworem górnym). Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted June 22, 2013 Author Report Share Posted June 22, 2013 (edited) Wysłałem replikę z magazynkiem do serwisu SpecShop i okoazało się że magazynek jest nierozbieralny (jednolity kawałek metalu, nigdzie nie łączony) po naprawie otrzymałem replikę z całkiem nowym magazynkiem. Temat można zamknąć, problem rozwiązany. P.S Mendi dzieki za wskazówki dotyczące użytkowania repliki z CO2. Edited June 22, 2013 by OldWolf86 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts