czarek3579 Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 WITAM. Dzisiaj poproszę o porównanie 2 replik jedną od firmy o której się dużo pisze czyli G&G, replika to CM16 Raider (http://gunfire.pl/product-pol-1152197990-Replika-karabinka-CM16-Raider.html) lub jak ktoś woli opisać CM16 Raider-L (http://gunfire.pl/product-pol-1152200253-Replika-karabinka-CM16-Raider-L.html) o firmie mam trochę informacji (wszystkie na temat M4 i pokrewnych modelach) ale niestety zdania są podzielone. Jedni piszą że G&G to firma awaryjna, by jej nie kupować, że rozlatuje się po 2k wystrzelonych kulek a potem jest albo na sprzedaż albo wszystko do wymiany a inni piszą że to dobra marka, wszystko jest ok itp. lecz dodają że jest słaba do tuningu, jest super dopóki nie zaczniemy nic kombinować. (Myślałem że to replika dla mnie ponieważ ja nie znam się co jest dobre a co złe i nie mam zamiaru się tykać czegoś o czym nie mam pojęcia ;) ). A teraz druga firma o której na forum są tak skąpe informacje, że nie mam pojęcia co o niej myśleć. Evolution Airsoft jest nawet rzadko spotykana w sklepach !!! Repliki EA znalazłem na ZBROJOWNI potem czytałem na ich temat trochę dobrych opinii np. tutaj http://forum.wmasg.pl/topic/136409-repliki-m4-wybor-ostateczny/page__hl__+m4%20+wyb%C3%B3r%20+ostateczny?do=findComment&comment=1824432(POLECAM WARTE PRZECZYTANIA) ale te informacje są niestety szczątkowe (tak samo jak na forum) więc tutaj proszę o więcej. Osobiście bardzo zainteresowała mnie replika Lone Star Border Patrol SBR [EH02AR] za 800zł którą można znaleźć na zbrojowi. Jeszcze raz bardzo proszę o opinie która replika jest lepsza lub podanie dobrych i słabych stron tych karabinów (szczególnie firmy EA ponieważ o G&G pisze dużo na forum i można to sobie znaleźć a o EA nie ma prawie nic) oraz o ocenę czy repliki do których podałem link i nazwę (lone star....) są warte swej ceny i zakupu. :D P.S Na wszystkich replikach na jakie patrzyłem wchodząc na stronę sklepu a potem na np. G&G pisze producent G&G (to normalne) lecz gdy wchodzę na zbrojownie w dział karabiny szturmowe Evolution Airsoft to pisze producent Lone Star Tactical ??? Jestem zielony więc może jest coś o czym nie wiem dotyczące tych firm ;) . Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Ja bym zdecydowanie wolał emkę od EA. Wyglądają naprawdę świetnie, nic nie lata, ma działający bolt catch, jak dla mnie same plusy. Quote Link to post Share on other sites
czarek3579 Posted April 28, 2013 Author Report Share Posted April 28, 2013 A czy posiadasz taką replikę czy tylko wiesz od znajomych? jeśli posiadasz to od kiedy (ponieważ wady repliki zazwyczaj wychodzą po dłuższym czasie użytkowania) i jeszcze zapytam czy coś wymieniałeś w tej replice jeśli tak to jaką część na inną (napisz firmę tej nowej części) z góry dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Nigdy jej nie miałem i nie planuję kupić, jednak miałem okazję w niej trochę pogrzebać :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts