Shiloh Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 (edited) Witam, mam problem z moją hi-capą KP-05. Otóż pistolet lubi co jakiś czas się zaciąć - jest to zjawisko występujące dosyć losowo. Czasami po włożeniu kapsuły oddam 5-10 strzałów i kurek nagle zatrzymuje się w pozycji środkowej (tak jak na zdjęciu - link poniżej). Czasami wystrzelę półtora magazynka i dopiero wtedy pojawia się problem. https://lh4.googleus...-no/hi-capa.jpg Wyczytałem, że Hi-capa potrafi się zacinać jeżeli ładuje się za dużo kulek do magazynka. Próbowałem mniej i problem nadal występuję. Zmieniłem kapsuły na inne - nie pomogło. Używam też specjalnego smaru do kapsuł, który teoretycznie uszczelnia dodatkowo zawór - też nie przyniosło to oczekiwanego rezultatu. Dodatkowo replika dosyć często syfonuje - jeżeli oddam kilkanaście strzałów szybko jeden po drugim to gaz zaczyna uciekać. Wiem, że podobno niektórzy szlifują element zespołu kurka - ale nie wiem dokładnie o które miejsce chodzi. Będę wdzięczny za każdą pomoc i wskazówki. Pozdrawiam Edited May 7, 2013 by Shiloh Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 A smarowałeś go? Quote Link to post Share on other sites
Shiloh Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts