Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-02 nie pobiera kulek

Recommended Posts

Zakupiłem broń taką jak w temacie. Problem jest w tym że gdy załaduje magazynek z kulkami, to replika wystrzeli kilka-kilkanaście kulek, potem parę ślepych strzałów., potem dalej strzela lub nie. Gdy wyjmę magazynek to czasami wypadnie kilka kulek. Czy jest to spowodowane tym że magazynek może się lekko ruszać podpięty do karabinu?

Kulki mam Blastery 0,20 a magazynek hi cap. Właśnie jestem po następnej próbie i zauważyłem że gdy replika wystrzeli te swoje kilka kulek i potem przestanie, to gdy nakręcę jeszcze raz magazynek to znowu postrzela i tak w kółko.

Czyli wina leży prawdopodobnie po stronie magazynka?

Gdy kulki dochodzą do góry nakręcam jeszcze kilka razy ale to nic nie daje, i gdy wyjmuje magazynek to czasami jedna kulka zastawia się w miejscu gdzie jest ta (jak by to nazwać) zastawka żeby kulki nie wylatywały z podajnika. Raz zauważyłem też że po wyjęciu magazynka kulki nie podeszły całkiem do góry tylko została przerwa na jedną-dwie kulki.

Hicapem kręcisz do momentu w którym kółko do podkręcania zacznie wydawać inny dźwięk (zamiast nakręcać zacznie przeskakiwać sprężyna). Albo zaintestuj w hicapa na sznurek-kilka razy ciągniesz sznurek i potem cały magazynek idzie na jednym nabiciu.