FAFIFOX Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Zakupiłem broń taką jak w temacie. Problem jest w tym że gdy załaduje magazynek z kulkami, to replika wystrzeli kilka-kilkanaście kulek, potem parę ślepych strzałów., potem dalej strzela lub nie. Gdy wyjmę magazynek to czasami wypadnie kilka kulek. Czy jest to spowodowane tym że magazynek może się lekko ruszać podpięty do karabinu? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Może lecz nie tylko to. Jaki mag (mid, low, hicap)?? Jakie kulki??(tylko nie pisz że białe...) Quote Link to post Share on other sites
FAFIFOX Posted May 7, 2013 Author Report Share Posted May 7, 2013 Kulki mam Blastery 0,20 a magazynek hi cap. Właśnie jestem po następnej próbie i zauważyłem że gdy replika wystrzeli te swoje kilka kulek i potem przestanie, to gdy nakręcę jeszcze raz magazynek to znowu postrzela i tak w kółko. Czyli wina leży prawdopodobnie po stronie magazynka? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 hi-capa po prostu trzeba nakręcać żeby podawał kulki, raz nie wystarczy... Quote Link to post Share on other sites
FAFIFOX Posted May 7, 2013 Author Report Share Posted May 7, 2013 Ale wystrzelę 8-15 kulek i dalej nic, poza tym to chyba nie jest normalne że z pomiędzy repliki a magazynka wypada kilka kulek gdy wyjmuję magazynek? Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Nakręć dłużej. Wypadające kulki to normalka przy hi-capach. Jeśli Ci to przeszkadza, to zainwestuj w mid-capy :) Quote Link to post Share on other sites
FAFIFOX Posted May 7, 2013 Author Report Share Posted May 7, 2013 Gdy kulki dochodzą do góry nakręcam jeszcze kilka razy ale to nic nie daje, i gdy wyjmuje magazynek to czasami jedna kulka zastawia się w miejscu gdzie jest ta (jak by to nazwać) zastawka żeby kulki nie wylatywały z podajnika. Raz zauważyłem też że po wyjęciu magazynka kulki nie podeszły całkiem do góry tylko została przerwa na jedną-dwie kulki. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Hicapem kręcisz do momentu w którym kółko do podkręcania zacznie wydawać inny dźwięk (zamiast nakręcać zacznie przeskakiwać sprężyna). Albo zaintestuj w hicapa na sznurek-kilka razy ciągniesz sznurek i potem cały magazynek idzie na jednym nabiciu. Quote Link to post Share on other sites
FAFIFOX Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Dobra, już wszystko działa. Wina leżała w moim braku doświadczenia :icon_razz2: Trochę spanikowałem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Nie trochę, tylko w cholere bardzo :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts