FAFIFOX Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Mam problem w mojej replice, a mianowicie muszka jest lekko przechylona w prawą stronę. Chciałem ją przestawić, ale ni cholera nie wiem jak to zrobić. Próbowałem do tego dojść w ten sposób, że odkręciłem tłumik płomienia i wyjąłem ten "bolec" przy muszce i dalej nic nie wykombinowałem, czy może nie tędy droga? Trzeba przestawić całą lufę? Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Jeżeli chodzi ci o samą muszkę, to spróbuj ją wykręcić. No chyba, że cała podstawa jest przechylona - wybij kołki i zakołkuj od nowa. Widać je po obu stronach, takie małe kółeczka. Quote Link to post Share on other sites
FAFIFOX Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Ale kiedy wybije kołki i przesunę podstawę muszki to przecież "sloty" od tych kołków się nie przesuną, bo są (jak mi się wydaje) w lufie i trzeba przesunąć całą lufę. Chyba że mówię o innych kołkach. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 wybij kołki i obróć cała lufe, chyba że wyrobiło ci się w miejscu kołków lufa, bo alu to alu, zawsze możesz użyć czystej siły Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Żeby obrócić całą lufę, trzeba też wybić kołki od kolanka gazowego, chyba, że masz zdjętą rurę gazową. Możesz mieć odkręcony imbus w obsadzie lufy. Żeby się do niej dostać, musisz wybić kołek w podstawie muszki (zaraz przy suwadle), a następnie wybić kołek trzymający tą podstawę na lufie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts