Marcin777 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) Witam, Czy warto dopłacać do Imax'a ? No czytałem że tym Imax'em to tam można podobno wszystko naładować akumulator w samochodzie itp. Redox'em zapewne nie będę miał takiej możliwości, ale tych Imax'ów to jest trochę na allegro i nie wiem który jest tak naprawdę dobry... Redox jest ze sklepu także to jest pewnie wszystko ok. Druga sprawa jest taka że jeżeli posiadam aktualnie baterię FIREFOX 11.1V ( w najbliższym czasie planuję zmianę na jakiegoś Redox'a ponieważ podobno dość dobre baterie.) A jeszcze jedna sprawa. Czy jeżeli teraz używałem cały czas baterii 11.1V i bym teraz kupił sobie np. 7.4V to co to zmieni? Co daje taka zmiana? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam ! PS. Chciałbym dodać że to będzie moja pierwsza własna bateria. Edited May 9, 2013 by Marcin777 Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) W skrócie: mniejsze napięcie - silnik "słabiej pracuje". Przejście z 11.1V na 7.4V oznacza spadek rofu (dla słabszych sprężyn), albo kłopoty z uciągnięciem sprężyny (dla mocniejszych). Imax B6 i Redox Alpha V2 to bardzo podobne ładowarki. Edited May 9, 2013 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 A jeżeli mam teraz tego Firefox'a to potrzebna mi będzie jeszcze jakaś "rozładowywarka"? Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Zarówno Redox Alpha v2, jak i Imax B6 są ładowarko-rozładowywarko-balanserami. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 @Marcin777, jeśli nie chcesz specjalnie mierzyć pojemności pakietu, to rozładowywanie baterii innego typu niż Ni-MH nie ma sensu. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Oczywiście chodziło o NiCd, dziękuję koledze Stefan(kiedyBL) za zwrócenie uwagi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts