Ru-D Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Panowie, mam pytanie bo totalnie zbaranialem- czy majac okablowanie w emce z tylu potrzeba specjalnej prowadnicy kolby? Bo rozbieralem moje M4 w celu przesmarowania GB i okablowanie bylo puszczone na tyl przez prowadnice do kolby. Teraz postanowilem zlozyc to do kupy i kable nie chca wejsc do prowadnicy bo sie przycinaja w miejscu prowadnica- ten cynks wystajacy z dolnego body.W miedzyczasie robilem porzadki i wystawialem czesci na sprzedaz i podejrzewam, ze sprzedalem prowadnice, ktora byla oryginalnie bo mialem kilka. Czy zatem do okablowania na tyl potrzeba specjalnej prowadnicy? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 (edited) Prowadnicy nie lecz odpowiedniej podkładki ze śruba. Musi ona mięć to ścięcie aby kable mogły przejść. Edited May 10, 2013 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted May 10, 2013 Author Report Share Posted May 10, 2013 to wiem. tylko nie moge nalozyc przez kable prowadnicy, nie mowiac juz o przykrecaniu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Czy w prowadnicy a dokładnie w jej początku w miejscu gdzie jest "nakrętka" dociskowa jest wyżłobienie na kable ?? Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted May 10, 2013 Author Report Share Posted May 10, 2013 Nie ma, ale wlasnie odpowiedziales na moje pytanie :) jakie firmy robia takie prowadnice? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Zadam inne pytanie: czy masz duży otwór w korpusie w montażu prowadnicy kolby (tam gdzie śruba od kolby jest wkręcana w gb, dokładniej w prowadnicę kolby) ? Jeżeli nie, rozwierć to i masz po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Skoro już miał kable poprowadzone na tył to znaczy że ma ten otwór, chodzi o prowadnice bo jak autor napisał jest możliwość że przez przypadek ją sprzedał. Ważne jest też mieć tutaj wycięcie na kable. Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted May 11, 2013 Author Report Share Posted May 11, 2013 w Asap mam tylko nie mam w prowadnicy. Dzieki zatem za pomoc szukam prowadnicy z tym wycieciem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts