lukasz96pl Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Mam replike hk416 od jg. Przy celowaniu szczerbinką i muszką, po dobrym ustawieniu i wystrzeleniu kulka zaczyna tor lotu nie ze środka muszki tylko z prawej końcowej części. Mam tak przy każdym strzale, bez różnicy czy strzelam serią czy pojedynczo. Słyszałem że przyczyną może być źle ustawiona muszka i szczerbinka i można je jakoś wyregulować. Mógłby ktoś napisać albo dać link do jakiegoś poradnika, bo nie mogę nigdzie nic znaleźć? Mam szczerbinkę kołową obracaną przykręcaną do szyny RIS i muszkę składaną z osią na lufie zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
lukasz96pl Posted May 18, 2013 Author Report Share Posted May 18, 2013 Pomoże ktoś? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Widziałem taki przypadek w HK416 od VFC. Muszka była przekrzywiona w lewo. Quote Link to post Share on other sites
lukasz96pl Posted May 19, 2013 Author Report Share Posted May 19, 2013 Przekrzywiona czyli źle przykręcona czy wygięta i trzeba prostować? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Tamten przypadek to była źle przykręcona. Nie mam pojęcia jak wygląda mocowanie muszki w HK416 więc nie wiem, czy można to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts