Achimo Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Witam, chciał bym kupić jakąś małą, celną, mocną i jak najmniej zawodną sprężynówke do 100zł . Muszę dodać że nie znam się zbytnio na as, myślałem nad zakupem www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194843-G6-Galaxy-FULL-METAL.html doradzcie czy warto Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Agm 003 tylko i wyłącznie w tej cenie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Kolega Dymitr racje ma i kielon wódki się należy. Shotgun AGM w wersji długiej lub krótkiej. Dobry zasięg, dobra celność, łatwy w obsłudze, jak się będzie szanować to odwdzięczy się długą i dobrą służbą. Quote Link to post Share on other sites
Achimo Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 Myślałem raczej o broni krótkiej, co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Nie chce mi się pisać więc zacytuje siebie, Lesia i Powałę. Moje zdanie jest takie. Jeśli sprężyna to tylko shotgun (lub snajperka ale to inny temat). Miałem do czynienia z shotgunami, pistoletami, MP40, MP5 i Scorpionem sprężynowym. Jeśli chodzi o osiągi to shotguny były najlepsze (ale to tylko dlatego, że pistolety i reszta replik kosztowały do 20zł). Ale mi nie chodzi o osiągi. Shotguna naciągasz jedną ręką, drugą rękę trzymasz na spuście. Ręka, która naciąga sprężynę pomaga także w celowaniu. Nie zasłania przyrządów celowniczych i stabilizuję replikę przy celowaniu a to dlatego, że naciąg jest od dołu. Nie trzeba tracić czasu na przekładanie ręki z pozycji stabilizującej do pozycji przeładowującej. Natomiast w przypadku klamek, PMów, karabinków sprężynowych naciąg jest z boku lub od góry. Najlepiej jest celować trzymając obie ręcę na rękojeści (w pistoletach) lub jedną na spuście a drugą gdzieś od dołu z przodu repliki (pistolety maszynowe, karabinki). Tak jest moim zdaniem najwygodniej. Po oddaniu strzału replikę trzeba przeładować czyli przełożyć rękę na górę repliki lub jej bok. Potem albo przełożymy rękę do wygodniejszej pozycji albo pozostawimy ją z góry/boku repliki. W przypadku pistoletów zasłonimy muszkę i szczerbinkę a w przypadku PMów i karabinków nie będzie nam się dobrze celować. Dlatego shotguny są najlepszymi sprężynami, przynajmniej moim zdaniem. Oczywiście nie piszę tu o snajperkach i, tak jak wspominałem, nie wiem jak jest z osiągami "profesjonalnych" sprężynowych pistoletów itd. Sama idea sprężynowego pistoletu kłóci się z wygodą. a osiągi? jeżeli kupisz sprężynowego TM, to będzie nieźle. W stylu pompki AGM. Tak, jak napisał obszernie MarekMac i pośrednio Lesio - jeśli sprężyna, to shotgun, shotgun i tylko shotgun. Pistolet sprężynowy, to co najwyżej jako trzecia replika "ostatniej szansy", wówczas jak najmniejsza i zasięg ma drugorzędne znaczenie np: - P99, - P60, - PPKS, chyba najmniejszy z aktualnie dostępnych replik. Quote Link to post Share on other sites
Achimo Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 Ok, dzieki chłopaki zdecyduje sie na wersje long :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Rozsądny wybór. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts