PlanB Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Witam. Od jakiegoś czasu posiadam takie magi : http://gunfire.pl/product-pol-1152193516-Magazynek-G36-95RDS.html na kulkach G&G i tak i tak mam zacinki. Prysnąłem olejem silikonowym ( K2 perfect ale nie wiem czy to ma większe znaczenie). Mag jest niby na 95 choć u mnie po nasmarowaniu i dobrych kulkach nawet 50 nie wchodzi. Strasznie ciężko wchodzą tak jakby sprężyna po prostu wiecej nie tolerowała a i tak nawet nie ma 3/4 magazynka załadowanego. Zacinki co chwile. Nie wiem co z tym zrobić. Nie wiem jak zbytnio je rozłożyć. Zauważyłem tylko jakieś 'kółko' na górze i próbowałem potraktować to śrubokrętem i nic nie dało. A nie chce nic na siłę brać. Może ktoś mi coś podpowiedzieć ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Sprawdź czy to pomoże. edit : link nie jest pomocny. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 24, 2013 Author Report Share Posted May 24, 2013 Sprawdź czy to pomoże. Te magi które są pokazane to hi-capy stockowe. A kingarms'y są midy i nie mają żadnej śrubki na dole. Ma ktoś filmik jak to cholerstwo rozłożyć? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Magi kingarmsa do giety są, z tego co kojarzę, nierozbieralne. Jedyne co mógłbyś zrobić to wyciągnąć to kółko trzymające sprężynę (powinno się dać wykręcić, jak nie to tylko siłą ale potem mogą problemy z poskładaniem tego) i wtedy wyjąć sprężynę i zobaczyć czy wszystko z nią ok. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 25, 2013 Author Report Share Posted May 25, 2013 Magi kingarmsa do giety są, z tego co kojarzę, nierozbieralne. Jedyne co mógłbyś zrobić to wyciągnąć to kółko trzymające sprężynę (powinno się dać wykręcić, jak nie to tylko siłą ale potem mogą problemy z poskładaniem tego) i wtedy wyjąć sprężynę i zobaczyć czy wszystko z nią ok. Pomogło. Niektóre zwoje sprężyny były zahaczone o siebie. Prysnąłem jeszcze raz silikonem, złożyłem i ładnie działają. Dzięki za pomoc :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts