patok3 Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Witam. Posiadam bowiem problem, nie wiem którą replikę wybrać z tych: http://www.taiwangun.com/cm-045-cm lub http://www.taiwangun.com/cm-039u-cm Kompletnie nie wiem nic o tych replikach, a może ktoś tutaj posiada taką replikę i powie mi coś o niej - o mocy, awaryjności, jak się "trzyma" lub po prostu pomoże w wyborze. Czekam na pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Trudny wybór. (miałem styczność z prawie każdą repliczką od cymy) Powiem ci tak.. jeśli zamierzasz się bawić w bajery na ris to bierz 039U (nie ze względu na to że dają ci od razu ich w cholerę :D tylko że do zwykłego AK znajdziesz wszelakie montaże a do AKSU trzeba szukać przez pół świata) Osobiście jednak dałbym plusa na stronę 045 bo nie mam za grosz zaufania do kolb użytych w 039U. No i przyjemniejszy chwyt pistoletowy oraz jak dla mnie ładniejsze wykonanie korpusu przy 045. Mówię coś o nich: Trzyma na 4+.. (mi gb przemielił 50k kulek i nadal bym go mógł używać ale cośtam cośtam z wejściem na łożyska...) Jeśli chodzi o moc(w Joulach nie będę pisał, potraktuje jako pytanie o prędkość wylotową) to jednak AKSU ma według mnie trochę za dużo :( jakby się obniżyło do stabilnych 370fps było by super. Do 039U pasuje ta "moc" (zapewne będziesz miał około 410-420fpsów ) Awaryjność, jak w każdym chińczyku będzie duża jak będziesz jechał na stockowym akumulatorze Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Pytanie czy replika bardziej do lasu czy do CQB. Jesli ma byc uniwersalna to zapewne 039u wypada lepiej, jesli CQB to 045. Quote Link to post Share on other sites
patok3 Posted May 24, 2013 Author Report Share Posted May 24, 2013 (edited) Dziękuje wam za odpowiedź. Tymczasem oferta repliki 045 zniknęła z oferty sklepu. Temat do zamknięcia/usunięcia. Zamykamy/usuwamy tutaj tematy jedynie niezgodne z zasadami działu. Edited May 26, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts