camilo3 Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 (edited) Jak podają magi od ASG w replikach m4 G&P? Jak ktoś miał z nimi styczność proszę o opinie. http://gunfire.pl/pr...ypu-M4-M16.html Edited May 29, 2013 by camilo3 Quote Link to post Share on other sites
bl0od Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Podłączam się do pytania. Jak sprawują się te magazynki? Czy dobrze podają? Jaka jest ich żywotność? Jak wypadają na tle innych magazynków i czy w ogóle opłaca się zawracać nimi głowy? Czy jest to zwykła tandeta, a zakup ich to kasa wyrzucona w błoto? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 (edited) Podawać podają, działają dobrze, mają jedną wadę, że podczas napełniania kulkami lekko się połówki rozłączają. Fajne, bo lekkie. Czy będą pasować do G&P - tego już nie wiem Edited October 30, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
bl0od Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 (edited) Jak połówki się lekko rozłączają, to tak na chłopski rozum długo raczej nie potrzymają i w końcu się rozpadną... :icon_rolleyes: A jak połówki lekko się rozłączają to nie ma problemu z ich podłączaniem? Mam mieszane uczucia, więc chyba lepiej ryzykować nie będę na tę taniznę. Edited October 31, 2013 by bl0od Quote Link to post Share on other sites
DamiŁ Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Badziewie z plastiku.. lepsze są rebrandy boyi, metalowe, tanie i świetnie podają w G&P. http://azteko.pl/mag...ulek-p-943.html Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 (edited) Te z kolei lubią wypadać ze skorup *: No ale też dobrze działają, polecam A to że metalowe to wcale nie musi być zaleta, bo kilka takich stalowych magazynków już poważnie obciąża szpej. Osobiście wolę plastikowe magi, nawet jeśli to stanagi Edited November 1, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Tanie podają w G&P. http://azteko.pl/mag...ulek-p-943.html Zależy w jakim. Do klasycznego z biciami colta mi nie chciały wejść, natomiast do magpulowego lowera już tak. Co do magów od ASG. Potwierdzam, są o kant dupy, i absolutnie nie warte swojej ceny. Quote Link to post Share on other sites
DamiŁ Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 No fakt.. Ale te skorupy można fajnie skleić i nic nie wypada bo tak mam. :icon_smile: a one przecież mało co ważą..Na kamizelce mam takich 5.. i w ogóle tego moe(???) czuć.. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 (edited) A masz jakiś sprawdzony sposób na sklejenie tych skorup? Bo ciekaw jestem, jak to zrobiłeś Różnica w wadze jest wyczuwalna i istotna. Jak ktoś ma kamizelkę obładowaną szpejem, to pewnie faktycznie nie czuć tych kilku stalowych magów. Ale przy minimalistycznym oporządzeniu z lekkim chest rigiem różnica zaczyna być odczuwalna. Wiesz, kwestia gustu i tyle. Różnica w wadze warta odnotowania, ale każdy sam zdecyduje czy dla niego jest istotna Edited November 1, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
bl0od Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Plastik to plastik, nie sądzę, aby był jakiś trwały sposób na ich wytrzymałość. Nawet jak skleisz kropelką, to i w końcu ten klej "puści", albo wszystko wokół niego xD Z drugiej strony jak taki posklejany kropelką mag będzie wymagał czyszczenia, to powodzenia przy jego rozkładaniu na częsci. Bo chyba nie sklejasz ich plasteliną? :icon_lol: Zgadzam się z Obi-Wan. Osobiście moje całe wyposażenie to kamizelka modułowa molle wykonana z siatki, na której noszę minimalistyczny sprzęt - radyjko i magi. I rzeczywiście metalowe magi (które do tej pory używam) skutecznie dają odczuć swoją wagę. Jednak albo szajs plastik, albo pewność niezawodności ;) i bądź mądry, pisz wiersze... Sam nie wiem, co dla mnie lepsze ;/ Chyba że zainwestować w king armsa, tylko nie stać mnie, żeby dać 120 zł za jednego maga :icon_lol: http://gunfire.pl/product-pol-1152196398-Magazynek-mid-cap-do-replik-typu-M4-M16.html Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Pytałem Damiła o wspomniany przez niego sposób na sklejenie skorup tych stalowych stanagów od boyi, żeby wnętrze nie wypadało ze skorupy Magi ASG się nie rozlatują, pisałem tylko o lekkim rozjeżdżaniu się skorup podczas ładowania i tyle Quote Link to post Share on other sites
DamiŁ Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Metalową skorupę z plastikowym wkładem sklejałem takim plastikiem na gorąco po dwóch stronach przy tych zatrzaskach, takim pistoletem.. i trzyma. :icon_smile:A co do wagi to przy minimalistycznym wyposażeniu faktycznie czuć. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Posty nie w temacie poleciały. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts