micand1989 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Proszę o pomoc. Bardzo pilne z uwagi na zbliżający się termin kolejnego eventu. Nie mogę naciągnąć sprężyny. Podczas naciągania nie blokuje się. Dźwignia wraca pod naciągiem wyżej wymienionej. Rozłożyłem replike "na części pierwsze", wyczyściłem i nic to nie dało. Nic nie grechocze, nic się nie urwało, nic mi nie wyleciało z niej. Jeśli są już takie tematy w w/w problemem to proszę o linki do nich. Wyszukiwarka żadnego nie znalazła, także napisałem nowy. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Coś ze spustem na 100%. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Zwróć się do http://www.asgrevolution.pl/ ja u nich serwisuję i naprawiam repliki. Bardzo solidny i sensowny cenowo serwis. Quote Link to post Share on other sites
pczelincew Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Skoro nic się nie urwało to dokręć zero triggera. Jest szansa, że śrubeczki ci się poluzowały albo słabo dokręciłeś i trigger piston nie haczy. Edited June 6, 2013 by pczelincew Quote Link to post Share on other sites
micand1989 Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 @Powała Dzieki za cynk. @pczelincew Wszystko było dokładnie rozkręcone i powtórnie skręcone. Nie ma żadnej luźnej części. Quote Link to post Share on other sites
pczelincew Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Cholera. Bardzo dziwna sprawa. Skoro wszystko jest cacy złożone to hmmm... rozłóż i złóż jeszcze raz. Może blokada tłoku nie dosięga do niego ? PS. Ja u siebie miałem taką sytuację, że wszystko niby było dobrze, ale śrubeczki które trzymają triggera przy reciverze się wyrwały (wyglądały jakby były mocno wkręcone. Przy strzale nieco odskakiwały i już blokada nie zahaczała o tłok), nie zauważyłem tego i latałem wku...ny jak bąk. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Części się pewnie zużyły. Przyjrzyj się zespołowi spustu i zaczepowi na tłoku.. W starej M6 lekko piłowałem boxa by "ciągle haczyło", później dociskałem na chama i działało przez 400-500 kulek. W końcu już nic się nie dało zrobić a cena części zamiennych przekracza wartość karabinu... tak to jest z chińskim "badziewiem". Szukaj na "złomie" w komisie to może coś znajdziesz. Osobiście to oddałem za dychę starego tb jak wymieniałem na laylaxa. Poszukaj tematu o karabinie i sprawdzaj kto w niedawnym czasie zakupił nowy zespół spustu... zagadaj o stary to pewnie dostaniesz za pół darmo. Quote Link to post Share on other sites
Vietbach Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Nie wiem czy moja rada będzie dobra, ale miałem to samo w AW.308 od ASG AS, który to karabin wygląda tak samo jak well, więc może będzie podobnie. Otóż u mnie w zespole spustu trigger blokujący tłok po naciągnięciu sam był blokowany przez 2 sprężynki i po prostu jedna nie zaskakiwała, może u Ciebie jest tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts