Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

five seven vs p226 vs beretta m92f

Recommended Posts

Witam Panów.

Z racji,że do specshopu dotarły Marujce,i że mam tam 10% rabatu,chciałbym nabyć nową klamkę.Jednak mam dylemat,gdyż:

Beretta-dzwoniłem do nich przed chwilą,żeby się zapytać,czy są z nowej serii z regulowanym hopkiem.Z tego co wyczytałem do nowej serii nie da się podpasować body metalowego,które jest przeznaczone do starej.

p226-Martwi mnie tu napis only HFC.Kumplowi w chinolu zamek strzelił.Jest to tu możliwe?

Jak z częściami do niej?

No i mój faworyt five-seven.Z tego co wyczytałem rypie się w nim lufa zewnętrzna od greengazu.Dorobienie nie jest problemem,bo mam na uczelni tokarki,frezarki etc.

Jak u niej z awaryjnością?bo z częściami zamiennymi dość duża lipa.

Co z trojga złego jest najlepsze?

Mały update.

Dzwoniłem do nich ponownie,i jest to wersja z "ciężko regulowanym" Hopem(beretta),czyli znając życie bez.

Edit.

na filmikach youtube widać,że jest możliwa regulacja(mała mosiężna płaska śrubka).

Co wybrać?

Dex gdzie jesteś ? ^^

Swoją drogą proszę modów o przeniesienie tego tematu do porównań,bo w złym dziale go założyłem.

Edited by pidzejfat

Wszystkie gaziaki Marui są "dedykowane" przez producenta do gazu HFC134.

Nawet TM "produkuje" i reklamuje tylko ten rodzaj zasilania.

W niektórych modelach pękają zamki (np beretta).

Z częściami to i tak wszystko ściągasz z HK w PL się nie opłaca, lub po prostu nie ma...

O 5-7 jest topic więc polecam poczytać...

Nie założyłeś w złym dziale, bo w dziale porównania porównuje się 2 te same modele replik... (osobiście wg mnie to średni pomysł)

Mogę się wypowiedzieć mając już chyba ponad rok 5-7 TM, które przede mną męczył już Ukesu więc przebieg jest niemały :icon_wink:

To z rzeczy takich podstawowych to tak:

-lufa sie sypie, ale to jest rurka którą idzie dorobić na tokarce, niewielki problem.

-sypią się bolce trzymające prowadnice zamka do BBU - też da się ogarnać

-u mnie okazała się konieczna wymiana głowicy tłoka bo powodowała zacięcia - dałem PDI i od tamtego czasu nie mam problemów z nią :icon_smile:

Zasięg powala jak na gaziaka, kopie też bardzo przyjemnie, od siebie, polecam

Edited by rogal138