tomekgno Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 posiadam replike karabinka szturmowego hk416 firmy agm. posaida ona bardzo slaby zasieg czyli 5 metrow. wymienilem komore hop-up razem z gumka i nadal to samo. co mam zrobic ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Jaka komora, jaka gumka ? Quote Link to post Share on other sites
MichaelClark Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Pewnie kulki za ciężkie Quote Link to post Share on other sites
zovlad Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 (edited) W sumie to raczej ciężki temat bo to może być gumka albo słaba szczelność układu, czyli gdzieś Ci ucieka ciśnienie i kulka raczej wypada z lufy. Jeśli nie znasz budowy aega najlepszym rozwiązaniem jest oddać sprawdzonemu człowiekowi, który naprawia repliki. Koszt nie jest wielki, a będziesz miał pewność, że będzie ok i na jakiś czas będzie spokój z serwisowaniem. Jeśli masz zacięcie do majsterkowania i chcesz sam rozwiązać problem poczytaj na forum na ten temat i spokojnie działaj. Na Youtube są filmiki jak rozebrać i złożyć GB. Tylko nie rób nic na siłę, bo łatwiej coś uszkodzić niż naprawić. Mam nadzieję, że pomogłem :icon_smile: Edited June 5, 2013 by zovlad Quote Link to post Share on other sites
tomekgno Posted June 5, 2013 Author Report Share Posted June 5, 2013 co do komory to niewiem jakiej firmy bo dostalem w prezecie. natomiast gumka jest z zestawu czesci do komory hop-up firmy SHS kumpiny na specshopie. kulek uzywam firmy G&G 0.25g Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Też tak miałam po wyjmowaniu GB z mojego RK ,po włożeniu skrzyni biegów nie mogłem wsadzić czarnej kosteczki dociskającej komorę do GB ,myślałem że to nie potrzebna część ,wychodząc postrzelać miałem ten sam problem ,wróciłem wsadziłem czarny pierdalnik i wszystko wskoczyło a kulki szły przez całe podwórko prosto.Więc jak napisał kolega zovlad jest to raczej szczelność. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts