Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co wybrać? [kolejne]

Recommended Posts

Witam,

Dopiero zaczynam przygodę z AS, więc mój budżet jest mocno ograniczony - wole nie wychodzić powyżej 300 zł.

Upatrzyłem sobie takie cudo:

http://www.militaria...921.xml?cat=121

I takie coś:

http://www.militaria...941.xml?cat=121

Reszte sprzętu załatwie w trybie bardzo natychmiastowym, ochrona oczu jest zapewniona, a jedyne o co was proszę to o porade: która z tych dwóch replik, ew. co innego możecie polecić

Aha, nie lubię shotów :]

Pozdrawiam

Jestem tu nowy, a już się zastanawiam ile razy bardziej doświadczeni gracze udzielali odpowiedzi typu: "które wybrać do XXX PLN?", w postaci: AMG 003, MP5K od Galaxy, CM.028...

Mam taką małą sugestię - może warto byłoby założyć wątek dla nowicjuszy, sugerujący, co jest najbardziej polecane w cenie do 300, 400, 500, 600 PLN? Może wątek z sondą, która wskazałaby co poleca większość zaprawionych graczy? Oczywiście najlepiej, gdyby rzeczowo taki wątek zbudował jakiś weteran, który miał w rękach już niejedną replikę.

Ja osobiście, szukając repliki, zapoznałem się z poradnikami na wmasg.pl, przeszukałem to i inne fora, blogi i oglądałem wideorecenzje na YT, ale chyba jestem nietypowym przypadkiem.

Jestem tu nowy, a już się zastanawiam ile razy bardziej doświadczeni gracze udzielali odpowiedzi typu: "które wybrać do XXX PLN?", w postaci: AMG 003, MP5K od Galaxy, CM.028...

Mam taką małą sugestię - może warto byłoby założyć wątek dla nowicjuszy, sugerujący, co jest najbardziej polecane w cenie do 300, 400, 500, 600 PLN? Może wątek z sondą, która wskazałaby co poleca większość zaprawionych graczy? Oczywiście najlepiej, gdyby rzeczowo taki wątek zbudował jakiś weteran, który miał w rękach już niejedną replikę.

Ja osobiście, szukając repliki, zapoznałem się z poradnikami na wmasg.pl, przeszukałem to i inne fora, blogi i oglądałem wideorecenzje na YT, ale chyba jestem nietypowym przypadkiem.

Bardzo nietypowym :D który wykazał choć malutkie minimum zaangażowania. Chwała ci za to!

Co do tematu - agm003 lub mp5k galaxy

To w takim razie ja też jestem nietypowy :}

Jeżeli byś się przekonał do shotów to możesz jeszcze rozważyć agm 003.

A ten AGM nie rozleci się za szybko? Jest napisane: UWAGA! Z racji mocnej sprężyny, na replikę udzielamy wyłącznie gwarancji rozruchowej.

To chyba znaczy, że nie honorują gwarancji później bo przez tą sprężyne coś później puści :]

O pompkach jest w części 2 przytoczonych przeze mnie poradnikach LogaNa. Kolega z zaprzyjaźnionego teamu używa do tej pory (strzela się już trochę) pompki i jakoś jeszcze mu się nie rozleciała :icon_wink: a i daje radę niejednemu AEGowi.

EDIT:

Poza tym kolego zapraszam również na forum Bocheńskiego Stowarzyszenia Airsoftowego, gdzie można umówić się na jakieś spotkanie jeżeli nie miałeś z ASG do tej pory żadnego do czynienia żeby zobaczyć "z czym to się je" (a nie ubliżając widać, że raczej nie miałeś). Wiele osób na forum ma wieloletnie doświadczenie i chętnie się z tobą nim podzieli w bardziej luźnej atmosferze niż tutaj, gdzie takich pytań jak twoje jest od groma i niektórych to wk.. denerwuje.

Edited by Nooah

Okej, wierzę wam na slowo,więc chyba zacznę z tym agm-em. Dzięki wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam :^)

edit. jeszcze jedno, jakie kulki polecacie? Aha, tych agm-ów nie da się tuningowac? bo chciałem się pobawić (:

Edited by UnEven

Wszystko da się tuningować. Trzeba tylko mieć kase lub umiejętności.

Niestety, shotgun AGM nie jest podatny na tuning. Gumki HU i lufy nie wymienisz (chyba, że znajdziesz inną, pasującą komorę), mocniejsza sprężyna pewnie rozpieprzy inne wnętrzności.

Kulki mogą być P&J (opcja najtańsza) o wadze 0,23 lub 0,25g. Polecałbym jednak kulki lepszej jakości, np. G&G.

Jeżeli ma ci służyć jako boczniak to nie ma sensu jej tuningować. Uzdatniałem ostatnio do użytku 2 letnie galaxy kolegi i da radę tym strzelać w stocku na ~50m (mierzone na geoportalu) i to ze stockową gumką JG (innej nie miałem na boku), z niezłą szybkostrzelnością na stockowej baterii 8.4 bodajże. Co prawda na tej odległości rozrzut jest już spory ale w pomieszczeniach sprawdza się bardzo dobrze (wersja bezkolbowa).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...