oskar441 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Witam, niedawno zakupiłem replikę m24 od A&K (http://www.taiwangun.com/s24-sniper). Z góry zaznaczam, że jest to moja pierwsza replika, która nie podchodzi pod tzw. "odpustówki". Naczytałem się o niej dość sporo, wg. jednych tanie chińskie badziewie, dla drugich znowu dość ciekawa baza pod "snajperkę" w rozsądnej cenie. W takim przedziale cenowym (400-500) ponoć najlepszymi replikami (jeśli chodzi o karabiny wyborowe) są repliki l96 od wella, mnie jednak od zawsze baaaaardzo kręciły repliki typu m24, l96 to nie mój klimat ;p Kontynuując, w tym samym czasie z kolegą zamówiliśmy nasze repliki, ja wyżej wymienioną, on wspomnianą l96 wella. I, w sumie "o dziwo", odczucia jak najbardziej pozytywne, powiedział bym nawet, że moje s24 spisuje się lepiej niż replika wella. W najbliższym czasie przetestuję sprzęt w boju, i w miarę szybko, o ile budżet pozwoli, chciał bym zacząć tuning mocowy snajperki. I tu nasuwa się pytanie, od czego zacząć, jakie części stopniowo wymieniać, żeby broń nie posypała się po pierwszym strzale z np. mocniejszą sprężyną? P.S. Mój pierwszy post na forum, cześć, Oskar jestem :D Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) HA pozwól, że ci odpowiem, a więc. Idź i oddaj replikę, po czym pozbieraj jeszcze 300zł na vsr-10 tm ponieważ, z tym będziesz miał problemy podczas tuningu. Chyba, że takie rzeczy jak komora lufa i gumka zrobisz na zamówienie bo części nie ma dużo do tej repliki a jako napęd wstawisz konwersje mancrafta, Wówczas jako tako będziesz mógł nazwać tą replikę "snajperką" @edit Zmieniam zdanie. Replika przyjmuje (niby) komore i lufe od vsr tm ale nadal fajerwerków nie będzie. @edit2 A co tam, jeszcze cię trochę "podołuję" :icon_biggrin: Kolega kupił lepszą replikę ponieważ o wiele łatwiej się ją tuninguje co przy replikach snajperskich jest bardzo ważne. Jest bardzo dużo części do mb-01 (o ile taką ma) ponieważ na polskim rynku można teraz dostać takie podstawowe rzeczy jak np.zestaw spustowy, komora PDI do mb01 która umożliwia montaż luf aegowych takich jak PDI lub promyk co więcej wówczas możemy dowalić sobie jeszcze gumki aegowe (zielona g&g oraz systema energy) Snajperka bez tuningu to nie snajperka, wówczas to tylko replika na ścianę i nic więcej. Edited June 11, 2013 by FajnyNick Link to post Share on other sites
oskar441 Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Ehh, to s24 naprawdę uchodzi za aż tak lipną replikę? Za takie pieniądze naprawdę nie oczkuję cudów, zasięgu rzędu +70m czy idealnej celności, starczy mi tylko fajny klimat, możliwie maksymalną moc, i tyle :icon_biggrin: Replika ma służyć tylko do okazjonalnej strzelanki z grupą znajomych. Pomijając już, że replika uchodzi za taki shit, ewentualnie za czego wymianę mogę się brać, ażeby jakoś poprawić te osiągi i wsadzić ciut mocniejszą sprężynę? @edit Jeszcze co do konwersji mancrafta, w filmiku jest mowa o tym, że "nie jest potrzebna replika wysokiej klasy aby wyciągnąć dobre osiągi". W filmiku gość przedstawia SWD, również firmy A&K, gdzie została wmontowana ów konwersja i wszystko śmiga jak należy, więc jednak nie ma tak źle ;) Edited June 11, 2013 by oskar441 Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 To nie jest dział o tuningu replik. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts