FlukierFob Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Witam! Chciałbym kupić rk-05 ale nie wiem w którym sklepie kupić taiwangun.com czy gunfre.pl. Może się wydawać że to żaden problem bo oba sklepy są polecane ale chodzi mi o jedną rzecz na tg piszę że rk-05 posiada kilka wzmocnionych części http://www.taiwangun.com/rk-05-full-metal-boyi i ma 390 fps, czytałem że te części to nic specjalnego i nie wiadomo jakich firm są te części. Czytałem także że na gf kupując rk-05 można trafić na replikę z stali lub ZnAl-u zależy jakie pudełko wybierze sprzedawca i jeszcze jedno na gf pisze że rk-05 ma 350 fps. Z góry dzięki za pomoc :icon_razz2: Ps.Proszę nie pisać że taki temat był bo szukałem i nie znalazłem nic ciekawego. Quote Link to post Share on other sites
Konradeus Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 (edited) Jeżeli chodzi o FPS'y w replikach, to nie należy zwracać na to zbytnio uwagi, gdyż często zdarza się, że co sklep to inne wartości. Najlepiej skorzystać sobie z kalkulatora, który łatwo znaleźć w internecie, który poda Ci konkretną wartość FPS dla konkretnej kulki na podstawie jej mazy i micy podanej w [J]. Co do tego, że na GF można dostać replikę ze stali lub znalu, może być to prawda, ale trzeba zwrócić uwagę na jedną rzecz. TaiwanGun przy większość produktów zamieszcza informacje, że w rzeczach które u nich kupujemy mogą być pewne zmiany względem tego co widzimy, bo zależne jest to od producenta. Więc nie wykluczone, że zależy jaka partia się trafi akurat danemu sprzedawcy. Poza tym Twój problem chyba został rozwiązany gdyż RK-05 na TaiwanGun'ie nie ma :icon_wink: Edited June 17, 2013 by Konradeus Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Moc się podaje w watach nie w dzulach. A jeżeli się wybierze replikę rk-05s to się dostanie replikę zdecydowanie stalową. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Pokaż mi RK-05S ... Quote Link to post Share on other sites
FlukierFob Posted June 17, 2013 Author Report Share Posted June 17, 2013 Hehe jak pisałem tego posta to na tg rk-05 jeszcze było dostępne.Odnośnie repliki chodzi mi tylko o to by było on w miarę celna na dystansie 40m i by nie kosztowała nie więcej niż 550 zł na dzień dzisiejszy zobaczy ile uda mi się uzbierać kasy bo chciałbym kupić jak najprędzej jakąś replikę. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Mi chodzi o to że nie wyprodukowali do tej pory modelu RK-05S, jest tylko zwykłe RK-05. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts