Wynglarz Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Witam. Mam problem, otóż gdy po podłączeniu naładowanej baterii wciskam spust to replika wydaje dźwięk jakby była rozładowana (tzn. taki bardzo cichy stuk, jeśli można to tak nazwać) i niewiem czy naciąga sprężynę. Sprawdzałem czy bateria działa w innej broni i w innej działa ok. Próbowałem przeczyścić lufę i coś zacięte jest na wysokości gumki bodajże i wycior nie chce przejść dalej ale to chyba wina hop upa nie jest, tak mi się zdaje. Proszę was o pomoc ! Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Możliwe że bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Zacinka, spróbuj podpiąć mocniejszą batkę, ewentualnie poregulować silnik, śrubką od dołu chwytu. Quote Link to post Share on other sites
Wynglarz Posted June 17, 2013 Author Report Share Posted June 17, 2013 (edited) Ok. Mam batke od rk - 02 chyba 9.6V - dobra będzie ? A jeśli chodzi o tą śrubę to mam ją odkręcać powoli jak jest dokręcona na maksa i próbować ? Edited June 17, 2013 by Wynglarz Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Jak ja dokręciłeś na maksa to nie ruszy :D Kolega dokręcał śrubki w piątek w replice i w sobote na strzelance nie działa... Pierwszą rzeczą jaką sprawdziłem był bezpiecznik, ale był ok. Potem odkręciłem śrubę od silnika i... działa ;) Quote Link to post Share on other sites
Wynglarz Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Dzięki za pomoc ! Replika działa znowu po podłączeniu baterii 9.6V . Quote Link to post Share on other sites
Wynglarz Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 Znowu musze powrocic do tematu poniewaz replika zaciela sie teraz tak samo jak wczesniej, ale nie chce sie "odciac" ani na stockowej baterii ani na 9,6 V ani na innej 8,4 V. Dodam, ze gdy zaliczyla ta scinke to kable byly bardzo gorace i od jednego az prad poszedl, i skrzywil sie jeden drucik we wtyczce w broni, ale niewiem czy to takie wazne. Prosze o pomoc ! (sory za brak polskich znakow ale cos mam z przegladarka). Quote Link to post Share on other sites
pioter Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Czyli spaliły się kable ...''i od jednego az prad poszedl''... masz gdzieś przebicie,a co do wtyczki to jest ważne.Ogólnie wymień kable,wtyczkę i sprawdz silnik czy jest odpowiednio ustawiony.I wymień spręzyne na słabszą znajomemu pomogło. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Oddaj to komus kto się tym zajmuje jak nie umiesz sam i nie masz gwarancji. Przydało by się pewnie dobre podkładkowanie, nowe kable, wtyczki. I ktoś kto ogarnie czemu się zacina. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts