DonAleks Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Mam do was pytanie odnośnie maskowania RK02. Chciałbym kupić Sprey'a i zamalować ale nie wiem czy całego? Czy rozbroić go na części i każdą z osobna? Czytałem że tych gumowych nie można. Drugi mój pomysł to żeby kolbę, magazynek, lufę i chwyt pistoletowy owinąć taśmą Flecktarn. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Pytasz o proces, jaki efekt końcowy uzyskać czy co można a co nie można malować? Quote Link to post Share on other sites
DonAleks Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Co można i co nie można + ile taki lakier wytrzyma Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 (edited) Kolega chyba pyta o to jak pomalować swoją replikę. @edit. Och, zostałem uprzedzony : ( Edited June 18, 2013 by HeXs Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Na moje to chyba nie ten dział co trzeba, ale niech stracę. Ogólnie to polecał bym farby NFM z uwagi na ich właściwości, możliwość zmycia i trwałośc. Niestety nie są one najtańsze (1 puszka to coś koło 40-50zł), ale to też nie jest niejakaś przesada. Od razu odradzam farby z hipermarketów! Co do samego procesu malowania to wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Jeśli chcesz tylko przemalować, to proponował bym rozebrać replikę na części pierwsze i po delikatnym przeszlifowaniu nanieść farbę. Co do jakichś bardziej ambitnych malowań proponował bym udać się tutaj. http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search To naprawdę nie gryzie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts