king002 Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Witam wszystkich ;) w ASG jestem zielony. Wczoraj kupiłem replikę Cymy 031. Naładowałem baterię i wieczorem wyskoczyłem ze znajomymi sie postrzelać. 3h zabawy i nadszedł czas do domu. broń rozładowałem i odłożyłem. Rano wstaję i chciałem strzelić. Niestety nic się nie dzieje. Bateria naładowana, broń odbezpieczona, naciskam spust i nic. Słychać i czuć troszkę na ręce jakby silnik nie miał siły lub coś podobnego. Po prostu jakby zdechł. I tu moje pytanie, co się mogło stać. Karabin nowy, wczoraj kupiony, więc powinien działać. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Bateria na śmietnik. Nie bój się, to normalne w chińczykach, że bateria to qpa. Quote Link to post Share on other sites
king002 Posted June 22, 2013 Author Report Share Posted June 22, 2013 Ale podłączałem nową baterią kolegi ... Bawi się w to już rok i kupił nową baterię. Silnik tak jakby nie mógł ruszyć. Naciskam spust i czuję tak jakby chciał a nie mógł. Quote Link to post Share on other sites
AvEpL Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Jak naciskasz spust i trzymasz go - to cały czas daje jakiś dźwięk lub oznakę życia,czy tylko w chwili naciśnięcia spustu? Quote Link to post Share on other sites
king002 Posted June 22, 2013 Author Report Share Posted June 22, 2013 Tylko w chwili naciśnięcia czuję na ręce i słyszę, że silnik jakby się ruszył ale nic z tego nie wynika Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 "Efekt pustej batki". Quote Link to post Share on other sites
king002 Posted June 22, 2013 Author Report Share Posted June 22, 2013 TZN ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 No masz efekt pustej batki tak zwany. To samo się dzieje przy pustych bateriach albo takich, które są za słabe na daną konfigurację gearboxu. Ale skoro na kumpla baterii też nie działa (rozumiem, że kumplowi akumulator współgra z repliką) to pewnie inne podłoże będzie. Quote Link to post Share on other sites
king002 Posted June 22, 2013 Author Report Share Posted June 22, 2013 (edited) Kumpla bateria pasuje, ma nową porządną baterię. Więc co to może być? Nowy karabin i taki bubel ? Edited June 22, 2013 by king002 Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 (edited) Zawsze możesz odesłać jak masz gwarancję... Masz pecha bo moje stockowe batki działają to teraz jako rezerwowe. Zawsze może być to walnięty silnik albo tłok źle działa ze sprężyną , lecz jest to bardzo mało prawdopodobne bo to cm031 czyli ma gb 028 a z kolei tam nic się takiego nie działo jak dobrze pamiętam. Pewnie wina batki albo ładowarki, może masz zepsutą ładowarkę albo za małe napięcie z batki. W moim przypadku stockowy silnik zaczął cokolwiek ciągnąć dopiero przy batce 9.6. Edited June 22, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
king002 Posted June 22, 2013 Author Report Share Posted June 22, 2013 Mówię, że na kumpla baterii też nie idzie ;/ to samo. A on baterie kupował niedawno i to dość mocną Quote Link to post Share on other sites
AvEpL Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Mówię, że na kumpla baterii też nie idzie ;/ to samo. A on baterie kupował niedawno i to dość mocną Ja miałem podobny przypadek z m4 p&j.Z tym,że u mnie strzeliło raz i silnik ustawał.Po 5min,znów strzał i cisza jakby bateria padła.Dałem na gwarancje do serwisu i okazało się że odgieły sie styki od kabli.Wystarczyło je wyprostować srubokrętem i tyle. Batki to nie jest wina skoro kumpla batka też nie pociągneła.Tłok też odpada bo słyszałbyś zgrzyt zjechanych zębów,tak samo w przypadku zębatek itp.Ja obstawiam styki(wymień je i tak jak najszybciej na tconect) lub kable.Sprawdź też czy czasem kable od silnika są dobrze trafione. Quote Link to post Share on other sites
king002 Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 Chyba wyślę, na gwarancję ... Kurde 1 dzień tylko Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts