Diego962 Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Witam ponownie! Zdaje sobie sprawę, że już pewnie było sporo tematów "Boyi vs JG", ale chodzi mi tu o wybrane już modele, a podobno kiedyś JG robiło lepsze repliki, teraz jest niby "gorsza". Już jakiś czas temu mój wybór padł na G36 ew. jakieś M4 ale nie ten budżet, może kiedyś:). Na początku byłem nastawiony na G36 od BOYI (G-001), może dlatego, że znalazłem go w promocji na allegro od GunFire za niecałe 400 zł. Teraz, gdy promocja się skończyła i tak bd musiał wyłożyć kilka dych więcej, więc mam większy wybór. Niby BOYI ma BlowBack, ale i tak pewnie bym się cieszył z niego przez tydzień, Potem, albo bym nie zwracał na niego uwagi, albo by jeszcze mnie bardziej denerwował. Zaczął się, więc rozglądać za JG - podobno też dobre a może i nawet lepsze. Mam do wydanie 500PLN na replike + gumkę Hop-Up. Na oku mam: BOYI G-001 JG 608-6 JG 608-2 Ewentualnie mógłbym przekroczyć budżet na JG 608-4 jeżeli te byłoby na prawdę lepsze od pozostałych. Technicznie za bardzo się nie różnia, głównie wagą i długością. Jeszcze taka sprawa. Czy opłaca się potem ładować kase w którąś z tych replik? Czy tuning jest opłacalny, czy lepiej od razu zbierać na coś lepszego, (Umarex/Ares?) i dopiero te ulepszać. Z góry dziękuję za wypowiedzi, pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Zdecydowanie dozbieraj na aresa ponieważ boyi to jest kopia aresa ale ma gorsze bebechy bywało tak że po jednej szczelance padały zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Diego962 Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 Raczej chodziło mi o coś innego. Póki co zamierzam kupić coś tańszego, dopiero zaczynam zabawę i nie chcę ładować się w takie koszta. Giety od BOYI czy JG podobno są nie najgorsze i uważam, że spokojnie bym mógł z tym ganiać. Po za tym, można jeszcze gdzieś dostać Aresa? Bo szukałem ostatnio i nie mogłem znaleźć - wszędzie niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 W tym kraju nie można dostać nic co jest porządne, za to polskie sklepy oferują masowe ilości szajsu którego szkoda pakować do replik. Co do Twojego pytania, mój kolega ma tego Boyia i jest jedną z kilku osób w kraju którym sprzedano tą gietę w pełni sprawną. Nie ma co ukrywać, działający poprawnie Boyi jest lepszy od JG, wizualnie i technicznie. Ma działający zwalniacz sprężyny, a utrzymywanie tej części w "rozluźnionym" położeniu jest bardzo ważne (ubite sprężyny napędzają mechanizm z mniejszą siłą). Co do sprężyny to jest jeszcze jeden bajer - można ją zmienić bez rozkręcania repliki. Do tego Boyi ma efekt BB, ale nawet jeśli zacznie cię to denerwować możesz go dezaktywować odkręcając jedną śrubę. Jednak z racji tego, że gunfire jest chyba jedynym sklepem oferującym G36 Boyi, a sprzedaje on najzwyczajniej w świecie wadliwe egzemplarze tego modelu, sugeruję Ci żebyś wybrał JG. Quote Link to post Share on other sites
Diego962 Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 (edited) @MrMCET Dziękuję za wypowiedź. Jest taka sytuacja, że znalazłem to G36 od BOYI na TaiwanGunie. Czy tam są lepszej jakości repliki? Czy biorąc w Taiwanie zmienia się punkt widzenia i BOYI>JG? EDIT: W Zbrojowni też posiadają G-001 Edited June 23, 2013 by Diego962 Quote Link to post Share on other sites
Wittu Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Kilka dni temu otrzymałem G36 Boyi z gunfire, po wstępnym przebiegu 650 kulek nic się z nią nie działo. Więc JAK NARAZIE jestem zadowolony z zakupu :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 (edited) Imo tak czy siak Boyi jest lepszy niż JG, właśnie dlatego, że jest kopią aresa. Jg jest przestarzały, ostatnie ich egzemplarze są dość awaryjne, błyszczą się jak psu jaja, a konstrukcja body/bloku gazowego jest do dupy. Boyi ma dobre flaki, tylko zdarzają się lepiej i gorzej złożone egzemplarze. Replika którą miałem w łapie chodzi już jakieś pół roku bezawaryjnie, często używana. Gdybym miał tego bojca brać, to ze zbrojowni.Jak chłopaków poprosisz, to ci zajrzą i fabrykę poprawią. Gunfire nawet nie zagląda do kartonów, przed sprzedażą. Edited June 23, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Diego962 - Tak repliki z taiwangun są lepszej jakości (moje doświadczenia), są dokładnie sprawdzane, ale zazwyczaj kilka złoty droższe. Jednak wole dać troszkę więcej i mieć pewność, że kupuję coś, co wyciągam z pudełka i mogę się tym bawić, niż liczyć na to, że gunfire akurat mi przyśle sprawny egzemplarz. Jeszcze jedna przydatna informacja dla Ciebie - Panowie z taiwana, odpisujący na maile udzielają dokładnych odpowiedzi na pytania, czego nie można powiedzieć o pracownikach gunfire - zazwyczaj odpisują coś w stylu "nie wiem", "powinno pasować", "proszę dzwonić do serwisu", żadnych konkretów których się oczekuje. Quote Link to post Share on other sites
Diego962 Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 Bardzo dziękuję wam za odpowiedzi. Już mam rozjaśnione co nieco. Najprawdopodobniej wezmę BOYI G-001 od TaiwanGun'a(ew. Zbrojownia). MrMCET w tym wypadku akurat w Taiwanie jest taniej, cena u nich to 454PLN a na GunFire 469. O GunFire czytałem trochę dobrych a trochę złych opinii ale widocznie zależy to od szczęścia jaki trafi się egzemplarz. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Widzę, że jest już dostępny w kilku innych sklepach. Zamów w którymś z nich, z wyjątkiem gunfire i airsoftxtreme. Co do zbrojowni,Potwierdzam, tu również załoga jest pomocna i otwarta na klijenta. Spóźniłem się z postem. Jak najbardziej dobra decyzja :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts