KrukPabianice Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 (edited) Witam wszystkich Występuje u mnie pewien problem, na obu magazynkach, które posiadam. Kupiłem używaną replikę, możliwe że w grę wchodza też zużycia, a mianowicie: Przy strzelaniu SEMI karabin czasem po 5 strzałach, czasem po pół magazynka, czasem po półtora magazynka nagle puszcza bardzo szybką serię, słychać wyraźne PSSSSS i z magazynka wylatuje cały gaz. Jest to nieco irytujące. Zaczęło się to dziać właściwie nagle. Czy rozwiązania problemu szukać raczej w magazynkach czy w karabinie? Nie mam niestety nowego magazynka od nikogo nawet pożyczyć na tę chwilę, żeby sprawdzić czy będzie działać ok. EDIT: Zauważyłem że problem pojawia się po kilku strzałach tak jakby spadało ciśnienie gazu w magu. jak w tym momencie dobiję gazu do maga, znów strzela parę razy normalnie. i po chwili problem powraca. Jak to zignoruję i strzelę jeszcze kilka razy - leci jw szybka seria bez pełnego cyklu tłoka i gaz ucieka cały. Edited July 4, 2013 by KrukPabianice Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 zobacz czy butla z gazem nie jest na wyczerpaniu. Ewentualnie przejzyj zawory na magu. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Tak, z pewnością replika leżała przez ponad pół roku bezużytecznie, czekając na Twoją poradę. Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 (edited) Mam dokładnie ta sama replikę... Nie napisałeś istotnych rzeczy takich jak np warunki w jakich strzelasz... Czy układ masz ver2 czy ver1 Na dworze? w domu? Zacząłem od podstawowych zaleceń w przypadku gazowych replik ale ok... Idz do serwisu. Więcej porad nie dostaniesz... może za pól roku... jak poleży bezuzyteczna... Edited February 20, 2014 by seba999 Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) Nie spojżałem na date. Faktycznie leżałaby pół roku :sciana: . A tak z ciekawości czy mógłbyś opisać jaki był to problem i w jaki sposób udał sie rozwiazać? Pozdrawiam. Edited February 22, 2014 by seba999 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts