Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Colt WE 1911 A1 wywala połowę magazynka.

Recommended Posts

Witam

Jeśli dubluję temat to przepraszam ale nie znalazłem nic podobnego.

Posiadam Colta WE,problem polega na tym że po wystrzeleniu 6-7 kulki za każdym razem muszę przeładować.Jak by bb za słabo kopał.Klamka wyczyszczona i przesmarowana.Wszystko wydaje się na swoim miejscu.Magazynek również.

Czy może to być wina zbijaka że za mocno bije i wywala gaz?

Jest na to jakaś rada-regulacja-piłowanie zbijaka?

Strzelał dobrze i tak zaczął robić, czy taki dostałeś? Masz nadmiar gazu wyrzucanego przez zamek? Colty same z siebie gazo-żerne są, ale 1 nabicie gazem powinno wystarczyć na 1,5-2 magi kulek. Poza tym czynników takiego zachowania może być wiele: począwszy od za krótkiego napełniania gazu, za małego ciśnienia samego gazu (mi się jedynie guarderowski gaz w 1911 we sprawdzał), nieprzesmarowanej repliki, aż do nieszczelnej głowicy. Ciężko jednoznacznie określić po skąpym opisie i nie mając repliki w rękach.

Kupiłem używkę ale za dobre pieniądze :) więc nie mam do nikogo pretensji.Rzecz w tym że klamka jest w naprawdę dobrym stanie wizualnym i technicznym.Rozebrałem ją na części pierwsze.Przesmarowałem i nie zarejestrowałem żadnego uszkodzenia.Wymieniłem głowicę na Elementa (wentylowaną).

Odnoszę jakoś wrażenie że to wina magazynka a w zasadzie zaworu.Jak nabiję mało gazu to colcik wyklepie parę strzałów jak to bez gazu.Ale jak nabiję do pełna to walnie 3-4 mocne i syfon.Stąd moje podejrzenia o zbijak,choć szczerzę wątpię by oryginalna część była wadliwa.

Zobacz na strzelance na innym magu - to dosyć popularna replika, więc powinieneś dorwać kogoś. Taką samą przypadłość miałem na Bellu, zmiana maga rozwiązała problem - w starym jakoś się niezauważalnie szczęka zdeformowała, ale robiło to robotę..

Już zrobiłem taką podmiankę.Na innym magu normalnie bangla.Co dziwne mój zawór jest wkręcony 1-1,5 mm głębiej.Być może to robi różnicę.Druga sprawa to że gaz Pro Tech 400mm nowy wywaliłem do śmietnika bo nje nabijał żadnego z 3 magów.Generalnie jest za słaby.

Czy zawory się jakoś reguluje?