Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytanie o wybór.

Recommended Posts

Witam, jestem jeszcze trochę zielony w ASG, ale bardzo lubię ten sport i chciałem sobie zakupić moją pierwszą replikę na Gunfire.pl

Otóż poszukiwałem sobie G36C. Znalazłem 2 oferty, dwóch różnych producentów i nie jestem pewny, która będzie tą lepszą, więc proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.

1 Replika: http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-karabinu-szturmowego-JG608.html

2 Replika: http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html

Przy tej drugiej replice się zatrzymałem, gdyż zauważyłem, że posiada ona lepsze osiągi, jest tańsza i... ma gwarancję na 2 lata (od JG jest na rok)

Kumpel mi powiedział, że GFC to dobra firma i powinienem kupić od nich, lecz nie wiem czy jest to dobra decyzja. Kolejny zaś kumpel powiedział mi także, że jego G36C od JG zaczęło się sypać po jakimś czasie.

Nie wiem, czy powinienem posłuchać kumpla i kupić tą od GFC, dlatego zwracam to pytanie do was, forumowicze. Czekam na odpowiedzi : )

Temat właściwie identyczny z tym - zapoznaj się z nim i wtedy (w razie wątpliwości) pytaj.

Edytuj: Jeśli mówiąc o lepszych osiągach masz na myśli prędkość wylotową (fps) to miej na uwadze, że nie ma bezpośredniego przełożenia między prędkością wylotową a zasięgiem i celnością. Krótko mówiąc: więcej fps nie znaczy dalej i celniej.

Edited by MarekMac

Edytuj: Jeśli mówiąc o lepszych osiągach masz na myśli prędkość wylotową (fps) to miej na uwadze, że nie ma bezpośredniego przełożenia między prędkością wylotową a zasięgiem i celnością. Krótko mówiąc: więcej fps nie znaczy dalej i celniej.

Dzięki, będę pamiętał na przyszłość :)