lukasz96pl Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Witam, po złożeniu gearboxa w HK416 od JG replika nie wystrzeliwuje kulek, a jak już wystrzeli to bardzo rzadko i na ok 2 metry. Przy strzale dysza gearboxa przesuwa się w strone lufy wewnętrznej, co widać przy zdjetej górnej części repliki. W gearboxie nie było żadnych uszkodzeń, wystrzeliwane powietrze ma taką samą siłę jak przed rozbiorem repliki. Magazynek Hicap podaje normalnie, lufa wewnętrzna jest czysta. Co robić? Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Odwróć replikę do góry nogami, bez magazynka. Wrzuć kulkę do środka i naciśnij spust. Jeżeli kulka wyleci przez wlot, to znaczy że masz problem z komorą Hop-up. (prawdopodobnie i tak masz). Koniecznie załóż okulary do tego "eksperymentu". Możesz ewentualnie sprawdzić (np. dłonią) sam ruch powietrza, czy wylatuje z lufy, czy przez wlot. Napisz jakie wyjdą rezultaty. Quote Link to post Share on other sites
lukasz96pl Posted July 13, 2013 Author Report Share Posted July 13, 2013 (edited) Zrobiłem jak pisałeś już wcześniej. Przy kilku próbach kulka nie wyleciała albo wyleciała na parę metrów. Skąd może być problem z komora HU jak przed rozbieraniem repliki działała bardzo dobrze? Powietrze ma taką samą siłę jak przed rozebraniem i wylatuje z lufy. Aha i przy odwróconej replice widać, że po wrzuceniu kulki do repliki ta rusza się lekko w stronę lufy wewnętrznej a nie wylatuje z dużo większa siłą. Edited July 13, 2013 by lukasz96pl Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 A komora jest dociśnięta do szkieletu? Może zapomniałeś włożyć sprężynkę dociskającą komorę Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Obstawiałbym właśnie na złe spasowanie komory/gumki hop up z lufą i resztą gearboxa. Spróbuj pokombinować z tymi elementami, przypatrz się czy wszystkie części wchodzą na właściwe miejsce. Ja miałem podobnie właśnie przez to że lufa była źle wetknięta do komory. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts