Michal_M Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Siemanko! Mam następujący problem. Mam giete od SRC wersja K z lunetką. Coś jest nei tak z selektorem, nie ma takiego skoku jak np. w kałachu. Co wymienić, aby działał ciężej? Ktoś pisał, że włożyć gdzieś jakieś papierki. A ja chciałbym usłyszeć, jaką część w bebechach wymienić, aby się nie osuwała dźwignia. Bo kilku sekundach strzelania selektor po prostu przełącza się na SEMI lub w ogóle nie strzela. I drugie pytanie. Wiecie (lub nie) G36 ma obustronny selektor. Z jednej strony dźwignia mi odpadła, jak to przykręcić? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Zapewne zgubiłeś sprężynkę z kulką która mieści się w selektorze. Odpowiada ona za "klikniecie" selektora oraz żeby nie przesuwał się sam. Natomiast co do dźwigni - jest ona przykręcana wkrętem dociskowym, powinien być od dołu dźwigni. Wystarczy go dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 (...) Wystarczy go dokręcić. ... a żeby się nie luzował, kapnąć lakieru do paznokci. Quote Link to post Share on other sites
Michal_M Posted July 15, 2013 Author Report Share Posted July 15, 2013 Lakier gdzie? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Przecież nie do lufy ino na wkręcik mocujący dźwigienkę. :sciana: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts