jashimara Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Mam pytanie do użytkowników/posiadaczy tej repliki. Dostałem ją dzisiaj rano. Po (długotrwałym zresztą) wkładaniu akumulatora do kolby pojawił się problem przy manewrowaniu ustawieniami wysunięcia kolby. Kabelki wewnątrz kolby czasami blokują możliwość regulacji. Jest na to jakiś sposób? Może coś źle zostało zmontowane? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Najlepiej wymienić kable na niskooporowe i odpowiednio skrócić. Quote Link to post Share on other sites
jashimara Posted July 16, 2013 Author Report Share Posted July 16, 2013 Gdzie mogę dostać takie kable do mojej repliki? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 http://www.nastik.pl/kabel-pradowy-silikonowy-15mm21mb-komplet-p-654.html Najlepiej kupić sobie jeden metr tych kabli i poucinać odpowiednio, co zrobisz po zmierzeniu starych kabli. Musisz oczywiście kupić też wsuwki na silnik i styki (polecam typu T-connect, tak zwany Deans). Jeżeli dobrze pamiętam, to wymiana kabli w gearboxie v2 wymaga otwierania gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Na allegro są po 1.50zł/m i dają mniejszy opór niż te. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Chociaż byś wstawił link do nich :P. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 Nie chce robić reklamy, wpisz : przewód sylikonowy, są troszkę szytwniejsze niż te droższe ale na 4m masz opór 1Om ( te z allegro) mierzone a na kablach w mp5 było 4 Om. Quote Link to post Share on other sites
PiPERo Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 Jeżeli mowa o tej replice http://gunfire.pl/product-pol-1152193609-Replika-karabinu-GFG12-metal.html to nic z nią już robić nie musisz, też ją mam i żadnych problemów z kolbą nie mam. Kable i wtyki możesz też trochę wyciągnąć żeby chowały się pod tą gumową zaślepką, mają tam dużo miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts