Strzelec AKMS Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Witam wszystkich, mam spory problem z ogarnięciem pasa 3 punktowego do broni PNB-6 od MIWO: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,649/Pas-do-broni-PNB-6 chcę go założyć do AKMSa. Może nawet nie byłoby tak tragicznie, ale problem w tym, że strzelam z lewej strony. Jak w takim razie zamocować pas, aby było dobrze? Prosiłbym o pomoc ludzi, którzy mieli podobny problem lub widzieli jak ktoś to rozwiązał Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Ja bym użył zacisku pomiędzy nakładkami lufy a kolanka gazowego. Do tego zacisku przypnąłbym karabińczyk. Przy okazji, jak dla mnie to pas ma złą konstrukcję do AKMSa. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Do Akms' a 3 punktówka się nie nadaje, a już w ogóle, kiedy jesteś leworęczny.Pas będzie ci szedł wzdłuż prawej strony, gdzie jest selektor. Pas znacznie ci utrudni manipulowanie nim.Sprzedaj to zawieszenie, i kup jedno, lub oryginalną dwu-punktówkę.Też jestem leworęczny, i z dwu-punktówką dyskomfortu nie odczułem. Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Pff, jak najbardziej się nadaje, ale fakt faktem dla leworęcznych jest już to problematyczne. Moja propozycja: spróbuj założyć jak dla prawusa, przez oryginalne uchwyty do zawieszenia po lewej stronie karabinu, bez montażu na kolbę. Załóż na siebie jakbyś był praworęczny, daj sobie nieco luzu paskiem idącym zza tułowia do zaczepienia przy lufie. Zwolnij przednią klamrę i przejdź na 1 punktówkę. Zmień ramię opuszczając lufę by kolba ominęła pasek i zobacz czy tak ci wygodnie. To normalne przejście na lewe ramie dla prawusa, może będzie ci wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts